Samsun AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'dan basın toplantısı

Samsun AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'dan basın toplantısı
Ak Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Sevgi Cafe’de basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşarak basın toplantısı düzenledi.

Ak Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman konuşmasında;

’’ Partimizin geleneğidir. Bir seçim biter ertesi gün bir sonraki seçim çalışmaları başlar. 24 Haziran seçimlerinin ardından hemen o hafta ilçe başkanları hem Belediye başkanları ile toplantılar yaparak seçim değerlendirmeleri ile ilgili çalışmalara başlamalarını onlardan istedik. Danışma kurulu toplantılarını, milletvekilleri ile bir araya gelerek seçim değerlendirmelerini yaptık. Biz seçim öncesi bir strateji belirleyerek seçimlere hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızda Elhamdülillah hem milletvekilleri ile hem teşkilatımızla hem de basınla olan iyi koordinasyonumuz neticesinde hiçbir sıkıntıya, hiçbir kötü olaya maruz kalmadan güzel bir seçim kampanyası yürüttük. Samsun için de güzel bir seçim kampanyası oldu. Herhangi bir kavga gürültü olmadı. Tabi sonuçları itibariyle de Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Milletvekilliği seçimi aynı anda gerçekleşti. İlk defa bir parti başkanı Cumhurbaşkanı olarak ayrı seçildi partisi ayrı seçildi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde partimizin aldığı oy oranı önceki seçimlere göre daha yüksek olduğu için bizi çok memnun etti. Ancak Milletvekilliği seçiminde oylarımızda düşüş var. Bir tane vekilimizi de kaybettik. Bunun için de tabiki üzüntülüyüz. Biz bütün bu değerlendirmeleri teşkilatımızda ilçe ilçe değerlendiriyoruz.  Tabi yaz ayında olduğumuz için tatil durumlarını da göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı biraz evrak üzerinde içe kapalı değerlendirme çalışması yaptık. Şimdi önümüzde büyük kongre var. Kongreden sonra kurban bayramı hemen akabinde eylül ayına denk geliyor. Biz saha başlayacağız. Yerel seçimin özellikleri de dikkate alınarak partimizin bir geleneği olan sandık esaslı çalışma modeliyle seçim çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikle her sandıktaki üyelerimizin ziyareti ile başlayan sonra o üyelerimizin de katılımıyla sandık çevresinde o mahallede ne kadar seçmen varsa onların oy verme durumlarıyla ilgili tespitlerle başlayıp ona göre planlarımızı stratejimizi belirleyerek hangi sokağa, mahalleye, caddeye kimin gitmesi gerektiğine kadar planlayarak yolumuza devam edeceğiz. Eylül ayının başından itibaren sahaya inerek bunlara başlayacağız. ‘’ dedi.

960 bin civarında seçmen, 205 bin üye

Samsundaki tüm seçmenin 4’te biri üyemiz. Bizim AK Parti olarak tüm seçmene ulaşamama gibi bir derdimiz sıkıntımız yok. Teşkilat olarak üzerimize düşeni bu şekilde yapacağız sandık bazlı. Şuan ki Belediye Başkanları elbette hangi konuda eksiklikleri varsa ona göre bir planla seçime doğru yürüyüş içerisinde olacaklardır. Milletvekilleri ile İl danışma kurullarında yapacağımız çalışmalar şehrin sorunlarını ortak akılla birlikte çözülmesine yönelik başlıkları belirleyerek onlar üzerinde çalışmaları yürütmek şeklinde olacak. Beklentimiz genel merkez sözcüsünün bahsettiği üzere çalışmalara yönelik bir değişimin olacağı görünmekte. Sizler de görüyorsunuz artık yüzyıllık yönetim şekli değişti. Onun ilk temsilcisi olarak Cumhurbaşkanımız seçildi ve hızlı bir şekilde Bakanlar Kurulunu açıkladı. 100 günlük 3 aylık icraatları ile ilgili çalışmalarını da açıkladılar. Bunların takibini de sizler vatandaşımız için basın mensupları zaten yapacaklardır. Cumhurbaşkanımız buraya seçim öncesi miting için geldiğinde bize Samsun’da tüm teşkilatlarımızın da aktardığı sorunlar ve istekler vardı. Onları ilettik ve mitingde de çözülmesi yönünde bazılarından bahsetti. Bunların takibini de biz yapacağız.

 

Aylık düzenli basın toplantısı

Son altı yıldır ciddi bir çalışma içerisinde partimiz. Ben hep bu sürecin içinde oldum. Etkili bir sonuç alma sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bunu bu dönemde biraz daha erkenden çalışmaya başlayacağız. Genelde seçim takvimi açıklandıktan sonra yapardık bu sandık sistemli çalışmayı. Artık biz bunu normal seçim süreci gibi hangi sandıkta hangi okulda sorumlu ki olacaksa onları ekim ayının başında tamamlamış olacağız. Onlar da sandık bölgemizdeki arkadaşlarımızla seçime kadar seçim günü ne yapacaklarsa 3-4 ay öncesinden yapacaklar. Yani seçim günü bizim ihmalimizden kaynaklanan geçersiz oy, oy kaybı, seçmenin sandığa gelmemesi gibi nedenlerin tamamını ortadan kaldıracak bir çalışma yapacağız. Bu seçimde geçersiz oylar biraz fazlaydı. Nedenlerini araştırdığımızda bir kısım çift pusula tek sandık dolayısıyla insanlar karıştırmışlar bazılarını verememiş. Bazıları da bilinçli olarak bir tanesine vermiş bir tanesine vermemiş. Birçok nedeni var, hem geçersiz oyların mümkün olduğu kadar azalması hem kendi seçmenimizin oy kaybının azalması yönünde raporlarımızı tuttuk ve genel merkezimize ilettik. Bundan sonra da daha düzenli bir basın toplantısı, her aylık değerlendirme toplantısı yapacağımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Araya seçim girdi, daha sonra yaz tatilinin olması nedeniyle biraz geciktik.

Pazar günü yaşanan trafik sıkıntısı

Ak Parti olarak sadece seçim dönemlerinde çalışan bir parti değiliz. Her an her gün neredeyse tam mesai ile çalışan arkadaşlarımız var. Gerçekten çok ciddi bir gönüllü topluluğuyuz. Her alanda sorumluluk sahibi olduğumuzu düşünüyoruz. Sizler de biliyorsunuz herkes her derdi için bir siyasiye ulaşma isteği ile hareket ediyor. Bizler de herkesle ilgilenmeye çalışıyoruz. Samsun’un yerel sorunları ile ilgili koordinasyonla hareket ederek çözme yolunda adımlar atmaya başladık. Yarın ekonomik koordinasyon kurulu toplantısı olacak Valilik başkanlığında. Samsundaki önemli sorunlardan birisi de istihdam sorunu. Bunun çözülmesi ile ilgili organize sanayi bölgelerinin belki arttırılması belki yeni alanlar üretilmesi için ilgili kuruluşlar bu toplantıyı gerçekleştirecekler. Onun ardından da biz milletvekilleri ile beraber değerlendirmelerimizi yaparak Ankara’da yapılması gereken çalışmaları orda yürüteceğiz. Pazar günü burada yaşanan bir sıkıntı oldu. Ben şehir dışındaydım medyadan takip ettik. Arayanlar da çok oldu. Belki biraz irtibatsızlıktan kaynaklanan sorunlar. İnşallah bundan sonra böyle büyük sorunlarla karşılaşmamayı umuyoruz.

Yerel seçimlerde ittifak meselesi

İttifak yasası sadece geçtiğimiz seçime yönelik bir karardı. Bu ittifakta da tek bir Cumhurbaşkanı adayı olduğu için iki partinin, ona yönelik bir ittifak söz konusu idi. Yeni bir ittifak olacaksa da yeni bir kararın alınması artık gerekli. Ama şimdilik partimizde konuşulan böyle bir şey yok.

Erken yerel seçim var mı?

Biz yaptığımız bütün toplantılarda Cumhurbaşkanımızın da partimizin de dillendirdiği Mart 2019 yerel seçimleri denilmekte. Ama önümüzdeki gelişmeler ne gösterir bilemeyiz. Böyle bir şey olur mu olmaz mı bu sadece partimizin vereceği bir karar da olmayacaktır.

Yerel seçim öncesi Belediye Başkanlıkları aday kriterleri

Her yerel seçim için bir kriter yok. Hem teşkilat il, ilçe başkanları hem belediye başkanları için belirli kriterleri elbette var.  Doğruluk, dürüstlük, mütevazılık, işinin ehli olmak gibi genel kriterler zaten bizde her zaman mevcut. Yerel seçimlerde de bu genel kriterlere göre hareket edilecektir. Tanınırlık bilinirlik bunlar da önemli. Yerel seçim hepsinden daha farklı. İnsana birebir dokunan en önemli seçim. Ben mahalle başkanlarına diyorum ki teşkilatta bana göre en önemli olan sizsiniz. Mahalle başkanı tüm insanlarla birebir iletişim kurabilir. Belediye Başkanları da öyle, Ona oy veren vermeyen herkesle iletişim kurmak zorunda. Nice tecrübeler geçirdi hem ülkemiz hem şehrimiz hem kendi partimiz. Ne kadar çok yatırım yaptınız ama insana dokunmadığınızda seçimi kaybedebiliyorsunuz. Sadece insana dokunup hiçbir icraat yapmadığınızda da seçimi kaybedebiliyorsunuz. Bunu iyi dengeleyerek yürümek ve çalışmak lazım. Kongremiz olacak. Onun ertesinde bu aday adaylığı ve adaylık sürecini daha hızlı bitirerek, çalışmalara hız verileceğini düşünüyorum. Belli oranda değişiklik olacağını düşünüyorum.

Büyükşehir Belediye Başkanı belirlenirken 4 ilçe belediye başkanı ile Ankara’da mülakat gerçekleşti

Büyükşehir Belediye Başkanımız belirlenirken Ankara’da Atakum, Canik, İlkadım ve Bafra Belediye Başkanlarımız Ankara’da o dönemki Başbakanımız şimdiki Meclis Başkanımız Binali Yıldırım ile mülakat yaptılar. Değerlendirmelerini yaptılar. Bu mülakatta çok özel sorular yok birebir konuşmalar oldu sadece. Yaptıkları çalışmalar dosya halinde sunuldu ve birebir sohbet havasında gerçekleşmişti. Önümüzdeki süreç ise neyi gösterecek bilemiyoruz.

Gönül Belediyeciliği

Cumhurbaşkanımız seçim sonuçlarını değerlendirdiği İl başkanları toplantısında gönül belediyeciliğinden bahsetti. Bu zaten daha önceden geçmişte bize söylediği bir şeydi. Bazı başkanlarımızın iletişim yönü çok güçlü, bazılarının icraat yönü güçlü bunu iyi dengelemek lazım. Birçok Belediye Başkanı bunu zaten yapıyor. Yerel seçimlere 6-7 aylık bir süreç kaldı. Belediye Başkanlarımızın yapması gereken yeni büyük projeler değil, daha çok halkla iç içe olacağı çalışmalara yönelmeli. Bizlerin de sizlerin de eleştirdiği hangi konular varsa muhakkak onlar da bunları biliyorlardır, bizler de iletiyoruz. O konuları dikkate alarak çalışmaları gerekiyor. Mesela küçük bir örnek vereyim. Daha çok yaya yürümeleri gerektiğini düşünüyorum. Sadece benim küçük bir önerim.  Herkesin bu gönül belediyeciliği ile alakalı farklı uygulamaları olabilir. Çünkü hepimizin farklı özellikleri var. Farklı iletişim seviyeleri var. Kimisi çok candan ilişki kurabilir, kimisi çok resmi ilişki kurabilir.  Ama her nasıl olursa olsun mahallelere inmeli halkla buluşmaları gerekir. Halkla iç içe gönül gönüle olmak lazım.

Samsunspor hepimiz için büyük bir marka

Samsunspor çok şükür belli bir seviyeye ulaştı. Sürekli gündem olmaktan çıktı Samsun’da. Bu sürecin nasıl ilerleyeceğini beraber izleyeceğiz. Doğru kararlar verip doğru yönetildiğinde ilerleme sağlanabileceğini düşünüyorum. Her dönem illa kafaya oynayıp hormonal bir büyüme ile uyum sağlamayan bir takım oluşturup sürekli borçlanarak değil de 3-5 yıllık bir hedef belirleyip adım adım gitmek daha faydalı olur diye düşünüyorum. Her yıl yüksek başarı düşünerek ilerleme hem zaman kaybı hem ekonomik kayba sebep oldu. Samsunspor tüm hemşerilerimiz için büyük bir marka ve değerdir. Özellikle iktidar partisi için de öyle.

Tuzak radar sistemi

Devletin vatandaşını cezalandırmaması gerektiğini düşünüyorum. Geçmişte radarlarla ilgili Yargıtay kararlarına bir cümle kuruldu. Devlet vatandaşına tuzak kuramaz, cezalandıramaz. Radarların bir kısmı dikkat ederseniz tuzak gibidir. Görmezsiniz görünmez noktalara konulur. Bunda amaç nedir kaza ihtimali ve tehlikesi çok olan bilinen yere radar koyarak kaza oranlarını azaltmaktır. Bu şekilde olması normaldir. Fakat tuzak yerlere kurmanın uygunsuz olduğunu düşünüyorum.

Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.