SAMSUN ADINA DERNEK KURANLARIN AMACI NE?

SAMSUN ADINA DERNEK KURANLARIN AMACI NE?
Şehir dışında yaşayan Samsunlular adına Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa gibi illerde onlarca hemşehri derneği olmasına rağmen sürekli olarak yeni dernek kurmaya çalışanların amaçları anlaşılamadı.

Bugüne kadar Samsun’a en ufak katkısı olmayan bu derneklerin bazı kurucu ve başkanlarının egolarını tatmin etmeye çalışıp çalışmadıkları da merak konusu olmuş durumda. 

ONLARCA DERNEK VARKEN BUNLARA NE GEREK VAR?
Şehir dışında yaşayan Samsunluların bugüne kadar kurmuş oldukları SADEF, SAMKON, VEZDEF, İSDEF, ÇADEF, BADEF, TERDEF, HADEF, SAMDEF, ALDEF gibi onlarca dernek varken daha önce bu derneklerde çalışmış olup da seçimi kaybetmiş kişilerin veya dışlanmış kişilerin yeni dernek kurma çalışmalarının Samsun’a nasıl bir katkı sağlayacağı da merak edilmekte. Bugüne kadar Samsunspor’un sıkıntılı günlerinden beri şehre yapılacak yatırımlara varıncaya dek en ufak bir katkıları olmadığı ortada olan kişilerin mevcut derneklere yenilerini eklemeye çalışması bazılarının ego tatmin etmenin dışında hiçbir işe yaramayacağı iddia edilmekte.

qwsqws.jpg

YENİ DERNEK Mİ SEÇİM KAYBEDENLER KULÜBÜ MÜ?
Ankara, İstanbul başta olmak üzere şehir dışında yaşayan Samsunluları bir araya getirmek amacıyla kuruldukları iddia edilen derneklere yeni dernekler ilave etmeye çalışanların asıl amaçlarının şehre katkı sağlamaktan ziyade mevcut derneklerdeki seçimlerin kaybeden tarafında olup dışlandıklarından yeni dernek kurma çalışmalarına girdikleri iddia edilmekte. Samsun şehri bu tür insanları çok iyi tanımakta olup yapmak istediklerinin ne olduğunu da çok iyi bilmekte. 

MEVCUTLARDA DA SIKINTI VAR
Samsun adına şehir dışında faaliyet gösteren derneklerin de kötü yönetildiği, yöneticilerin bir kısmının seçimlerde Hükümet aleyhinde faaliyet yaptıkları bilinmekle beraber, bir kısmının da toplumun dışladığı insanları bünyelerinde barındırmakta ısrarcı olduğu, şehrin yararına değil kendi yararlarına çalıştıkları da bilinmekte. Ancak çözümün bu dernekleri dışlayıp yeni dernekler kurmak değil, mevcut derneklerin yapısını değiştirmektir. Samsun kamuoyu sırf kendi egolarını tatmin etmeye çalışan bu insanları yakından takip etmekte ve gerekli tepkiyi vermeye de devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum