Samsun 3. İnşaat Fuarı açıldı

Samsun 3. İnşaat Fuarı açıldı
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız." dedi.

''Ömrü 6 ay sürmeyen hükümetler vardı''

Kılıç, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ öncülüğünde TÜYAP Samsun Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Samsun İnşaat Fuarı 2017 3. Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı'nın açılışına katıldı.Bakan Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 15 yılda istikrarlı bir yönetim sayesinde büyük mesafe kat ettiğini, ülkenin nereden nereye geldiğini iş dünyasının yakından görebildiğini söyledi.Eski Türkiye'de yatırım yapmak için ekonomik sıkıntıların dışında bürokrasinin de aşılamasında ciddi problemler yaşandığını dile getiren Kılıç, "Ömrü  6 ay sürmeyen hükümetler vardı. İstikrar kazanılınca büyük işler arka arkaya hızlı bir şekilde gelmeye başladı." ifadelerini kullandı.Kılıç, ihracatçılara Yeşil Pasaport imkanı sunan Bakanlar Kurulu kararının  bugün Resmi Gazete'de yayımlandığını, bu uygulamanın iş dünyasının önünü açacağını anlattı.Türkiye'de 2000'li yılların unutulmaması gerektiğini, memur maaşlarının ödenebilmesi için dışarıdan kaynak alındığını belirten Kılıç, "Bu ülkeye, bu cennet vatana yurt dışından, IMF'den 2-3 milyar dolar civarında bir borç verilerek memurlarımızın maaşlarının ödenmesi durumuna gelindiğinde ne yaptılar? 'Biz size bu parayı vereceğiz ama biz bu parayı doğru kullanacağınıza inanmıyoruz, güvenmiyoruz size. Bir de başına yurt dışından bakan göndereceğiz, hükümetin içine, o da bunu kontrol edecek.' Nereden nereye değil mi? Bunları hatırlamak bilmek lazım." diye konuştu.Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 16 Nisan'da oylanacağını anımsatan Kılıç, "Biz şu anda bir halk oylaması sürecindeyiz. Türkiye'de yönetim sistemimizle alakalı olarak bir değişiklik teklifiyle vatandaşlarımızın huzurundayız. Benim şahsen duruşum belli. Tüm milletvekillerimizin de bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile alakalı değişiklik teklifinin altında imzamız var. Bizim düşüncemiz durduğumuz yer, vatandaşlarımızla paylaştığımız konu bellidir. Biz bu değişikliğe 'evet' diyoruz." diye konuştu.Vatandaşların da anayasa değişikliği teklifiyle ilgili konuları iyi inceleyerek kararını vereceğini anlatan Kılıç, şunları dile getirdi:"(Anayasa değişikliği) 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için önümüzü rahatlatacak açacak bir yol olacak diye düşünüyorum. Bu millet, bu aziz vatan çok büyük şeylere layık. Çok büyük çalışmalara ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek konusunda da büyük bir potansiyeli var. Hem genciz, dinamiğiz aynı zamanda girişimciyiz. Yapmamız gereken şey hep beraber birlik içinde daha yoğun bir çalışmayla merdivenleri hızlı hızlı koşar adımlarla çıkmak ve tarihimizden gelen gücümüzle medeniyetimizden gelen gücümüzle inşallah geleceğe hep beraber yürümek."

Vali Şahin ''Kaliteli yapıların ortaya çıkması gerekiyor''
Samsun Valisi İbrahim Şahin ise Samsun'da TÜYAP'ın her seferinde daha kaliteli ve düzeyli fuarlar düzenlendiğini işaret etti.Samsun'un fuarlar şehri olarak da bilindiğini ifade eden Şahin, "Yapı fuarı, inşaat fuarı eskiden olduğu gibi çimento demir satmanın dışına çıkıyor. Artık sadece bir bina yapılsın, inşaatların yükselmesinin dışında fiziki çevrenin insana uyumlaştırılmasını da içine alacak şekilde daha nitelikli kaliteli yapıların ortaya çıkması gerekiyor. Önümüzdeki evrelerde belki bu noktada da bir çalışma yapılabilir." ifadelerini kullandı.

"Bölgenin en büyük inşaat fuarının açılışını gerçekleştiriyoruz"
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz de TÜYAP olarak kentte bu ay açtıkları ikinci fuar olduğunu belirterek, Samsun'un fuar potansiyeli hakkında değerlendirmelerde bulundu.Alagöz, geçen yıl inşaat fuarında 29 bin ziyaretçiyi fuarda ağırladıklarına işaret ederek, "Bu rakamın bu yıl çok daha ileriye çıkmasını bekliyoruz. Bu fuarımızın fonksiyonu On binlerce ziyaretçinin burada buluşması değil  aynı zamanda yurt dışından bir çok ülkeden ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Dört gün boyunca fuarımızı Mısır, Lübnan, İran, Sudi Arabistan, Tunus, Irak, Gürcistan ve Kuveyt'ten yabancı alıcılar ve iş adamı heyetleri ziyaret edecekler." diye konuştu.Samsun'da inşaat fuarının her yıl artan bir potansiyeli sahip olduğunu belirten Alagöz, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ekonomi seferberliği noktasındaki çağrıya en net cevabı biz fuarcılık sektörü olarak Samsun'dan vermiş oluyoruz. Biz ülkemizin ekonomisine ülkemizin geleceğine inanıyor sizlere de güveniyoruz. Daha kaliteli fuarlarla da ülkemizin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.Bu arada, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve beraberindeki iş adamları, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ve protokol üyeleriyle fuarda bir araya geldi.Fuar, 26 Mart'a kadar açık kalacak. Fuarın açılışına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş ve Hasan Basri Kurt da katıldı.AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.