"ŞAMPİYONLUĞU BURAYA GETİRECEĞİZ"

"ŞAMPİYONLUĞU BURAYA GETİRECEĞİZ"
Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, ikinci devre daha olgun ve güçlü bir takım, izlettireceklerini söyledi.

Ligin ilk yarısını değerlendiren Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “İlk devre yeni bir takım olduğumuz için belirli haftalara kadar zor geçeceğini biliyorduk. Çünkü bu uzun soluklu bir işti. Bunu yaklaşık 10 haftaya kadar hissettik ama ondan sonra takımımız tamamen oturdu. Baktığımız zaman 17 haftada 11 galibiyet 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldık. İstikrarlı bir görüntü, puan olarak da iyi bir yerdeyiz. Fakat üzerimizde 2 takım var. Bizi rahatsız eden taraf bu oldu. Sakaryaspor ve Sarıyer’in enteresan bir çıkışı oldu” dedi.

"ZOR MAÇLARI DIŞARIDA OYNADIK"
Zorluk derecesi yüksek bütün maçları deplasmanda oynadıklarını belirten Taner Taşkın, “Zorluk derecesi yüksek bütün maçları dışarıda oynadık. Burada yaptıklarımız ve yapamadıklarımız var. Deplasmanda hiçbir mağlubiyet almadık. Gerçekten dış sahayı doğru oynadık ve etkili neticeler aldık. Kendi  evimizde 2 mağlubiyet aldık. Bu bizim biraz moralimizi ve ritmimizi bozdu. Buna rağmen deplasmanda aldığımız galibiyetlerle bunları telafi ettik. Takım olma olgusu 8-10’uncu haftanın ardından oturduktan sonra bu sıkıntıları atlatabildik. O evreye kadar da ciddi anlamda oyun olarak tam istediğimizi yansıtamadık. Son maç Sakarya’ya da galibiyet için gitmiştik. Beraberlik aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Yenemiyorsak, yenilmeyelim duygusu aklımızda yoktu. İlk devre Sakarya’da golü bulduk. Eğer o ilk penaltı pozisyonu olmasaydı ve devre arasına 1-0 girebilseydik daha farklı işler de olabilirdi. İkinci devre takımımız daha istekli oynadı. 2 tane talihsiz penaltı ile maç berabere bitti. Bu biraz kısmen de olsa bizim moralimizi boldu..." dedi.

"GELİNEN NOKTADAN MEMNUNUM"
Sözlerine devam eden Taşkın, çünkü biz yenip, ilk devreyi lider bitirmek istiyorduk.” diyerek şunları söyledi: “Yeni bir takımla, sıfır bir takımla, enerjisi bitmiş bir takımla yola çıkıp, Yılport Samsunspor bayrağını yukarılara taşımak biraz zaman alacaktı. Ben şu ana kadar gelinen noktadan hem oyun olarak hem mücadele anlamında hem de puan anlamında memnunum. İkinci yarıda ciddi çalışmalarımız var. İnşallah ikinci devre herkes bunu görecek. Çok daha olgun oynayan, özellikle iç sahada kazanmasını bilen, skora daha etkisi olan bir takım sahada görecekler. Ligin 3’üncü haftasındaki Sancaktepe mağlubiyetine bir mazeretimiz yok. Bazen  böyle mağlubiyetler alabilirsiniz. Bazı noktalarda oyuncu yoğunluğumuz vardı. Bazı noktalarda da rekabet ortamını çok fazla sağlayamadık. Biz ilk devreyi 20 oyuncu ile bitirdik. Bunun içinde sakatlıklarda oldu, cezalarda oldu. Keçiörengücü maçında merkez 2 orta sahamızın olmayışı bizi ciddi anlamda etkiledi. İkinci yarı tam bir rekabet ortamı kuracağız. İkinci devre bizim için çok önemli. İlk devreyi biz alışma, oyuncuların birbirlerine adaptasyon süreci olarak gözlemledik.” 

"İYİ BİR İSKELET OLUŞTURDUK"
Takımın iskelet kadrosunun oluştuğunu ifade eden Taner Taşkın, “Bana göre biz tamamen minimum hata ile buraya kadar geldik. Böyle takımlar kurup, çok hüsran yaşayan takımlar biliyorum. Şampiyonluk parolası ile yola çıkıp, kümede kalma potasında olanlar var. Bizler kadro mühendisliği açısından, kadro yapılanması açısından doğru işler yaptık. Eğer bir kadro yapılanmasında yüzde 60 yapıyorsanız doğrudur. Ama biz yüzde 70’lere kadar geldik. 24-25 kişilik bir kadro ile yola çıkmıştık. Daha sonra 3-4 oyuncu ile yollarımız ayrıldı. 20 oyuncu ve altyapıdan aldığımız 3 oyuncu ile biz yolumuza devam ettik. Şu ana kadar Yılport Samsunspor mükemmel miydi? Mükemmel değildi ama kötü de değildi. İyi bir takımımız vardı. İyi bir iskelet oluşturduk. Baktığımız zaman bu takıma 4 – 5 sene hizmet edebilecek bir takım kurduk. Ben ilerisi için Yılport Samsunspor’un ciddi bir iskeletin oluştuğuna inanıyorum” diye konuştu.

"OLGUNLAŞMA SÜRECİ..."
Doğru paralarla doğru oyuncuların alındığını belirten Teknik Direktör Taner Taşkın, “Manisaspor ve Gaziantepspor transfer yapamadı ve zirvedeki takımlar bunlardan 6 puan aldı. Bunlar biraz barajı yükseltti. Bunlar olmasaydı biz 37 puanı yine bulurduk. Biz sadece kendimizi analiz etmiyoruz. Rakipleri de analiz ettiriyoruz. Ligde şu ana kadar kolay kazanan bir takımı ben daha görmedim. Yaklaşık 12 yaşından beri sahadayım sonuncu takımla oynarken bile tedirgin bir şekilde sahaya çıkıyorsun. Zor maçları kazanıyorsunuz. Bizim takımın bir olgunlaşma süreci olacaktır. Çok para demek şampiyonluk anlamına gelmiyor. Fakat bu iş parayla da olmuyor, parasız da olmuyor. Biz doğru parayla doğru oyuncuyu transfer edebilmek için mücadele verdik. İnce eleyip, sık dokuduk. Devre arasında da bu şekilde çalışıyoruz. Biz doğru işler yaptık. Başımızda İsmail Uyanık, bizleri doğru bir şekilde yönlendirdi” dedi.

"KİMSENİN GİTMESİNİ İSTEMİYORUM"
Şampiyonluk kupasını Samsun’a getireceklerini ifade eden Taner Taşkın, “Bizim şansımız, ligin ilk yarasında rakiplerimiz zorluk derecesi yüksek maçları hep kendi sahalarında oynadı. Sarıyer’de biz mağlup olmadık, bana göre eze eze futbol oynadık. Talihsiz bir beraberlik aldık. Sakarya’da stadyumda 32-33 bin kişi vardı. O stattan puan almak her babayiğidin harcı değildi. Biz yenilmeden oradan geldik. Hatta yenebilecek pozisyonlar da bulduk. O yüzden ben çocukları kutluyorum. Önemli işler yaptılar. Bizler zorluk derecesi yüksek maçları hep dışarıda oynadık. Şimdi biz ilk devre tam anlamıyla yapamadıklarımızı ikinci devre yapacağız. İçeride 2 tane mağlubiyet aldık ve taraftarlarımızı üzdük. Bir dahaki maçlarda da bunları yaşamak istemiyoruz. Transferde verim aldığımız oyuncular da var, verim alamadığımız oyuncular da var. Şuandaki mevcut kadrodan kimsenin gitmesini istemiyorum. Gelecek olan transferlerinde takıma katkı sağlamasını istiyoruz. Onun için de çok ince eleyip, sık dokuyoruz. 9 tane iç sahayı doğru oynadığımız taktirde zaten bunların çoğu rakiplerimiz olacak, seyircilerimizin gücü ve oyuncularımızın olgunlaşmış haliyle yeneceğiz ve şampiyonluğu buraya getireceğiz” ifadelerini kullandı.

"ÖZEREN, CUMA GÜNÜ GELECEK"
Transferler hakkında da bilgi veren Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, “Takıma gelen yeni transferlerde kısa sürede de olsa bir adaptasyon süreci olacak. Şu anda aldığımız ve alacağımız oyuncular takımlarında oynar pozisyondaydılar. Yani ligi ve yarışın içerisinde olan oyuncular. Onun için biz bu süreci kolay atlatacağımıza inanıyorum. Şu anda Onur Eriş geldi. Yılmaz Özeren Cuma günü gelecek. Bir de stopere bir oyuncu gelecek. Ayrıca Erbaaspor’dan kaleci Nurullah ile anlaştık. Doğru yerlere doğru oyuncularla anlaştık. Antalya kampına da bu oyuncular katılacak” diye konuştu.

"BURADA ÇALIŞMAKTAN HAZ ALIYORUZ"
Bu ligin en iyi takımının Yılport Samsunspor olduğunu belirten Taner Taşkın, “İlk devre bu çocuklar için tamamen bir adaptasyondu. İyi bir çalışma ve birliktelik oldu. Biz zaman zaman iyi futbol oynayarak kazandığımız maçlar var. Zaman zaman da kalitemizle kazandığımız maçlar var. Bizim hak etmediğimiz 1 puan bile yok. Biz takım olamazsak, bütünleşemezsek kimseyi yenemeyiz. Bizler gerçekten burada çok ciddi işler yapıyoruz. Takım olma yolunda önemli mesafeler aldık. Sakaryaspor’da 34 bin kişilik stadyumdaki 2 bin kişilik Yılport Samsunspor taraftarı hepsine bedeldi. Biz Yılport Samsunspor taraftarının sesinden başka hiçbir şey duymadık. O atmosferden belki de bu kadar rahat çıkmamızı o 2 bin kişilik taraftar cesaretlendirdi. Biz bundan sonra onlara layık bir futbol ve mücadele ile sahada olacağız. Burada doğru işler oluyor. İkinci devre ile beraber daha olgun ve güçlü bir Yılport Samsunspor’u herkes izleyecek. Hedefi, bir takım olarak belirlemeyelim. Şu anda Play-Off’un içinde olan ve altında olan 6-7 tane ciddi takım var. Bunu bir tek Sarıyer ve Sakarya üzerinden gidersek yanlış yaparız. Bu ligin en iyi takımı Allah’ın izni ile Yılport Samsunspor. Yeter ki biz kendi içimizde bütünlüğümüzü ve birlik, beraberliğimizi koruyalım. Hepsi ile mücadelemizi yapacağız. Ben, ekibim ve oyuncu grubum, Yılport Samsunspor’da çalışmaktan haz alıyoruz. Taraftarımızı seviyoruz. Her geçen gün taraftarla takımın bütünleştiğini görmek bizi sevindiriyor. Bize inansınlar. İnşallah ikinci devre onların yüzünü hep güldüreceğiz. Bu yolda hep beraber yürüyelim” dedi.

ss1_7899.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.