SAMMED’İN 1. GENEL KURUL SEÇİMİ

 

Kültür, Turizm ve sporda önde gelen şehirlerimizden Samsun’umuzda 21015 in son aylarında kurulan Samsun Medya Mensupları Cemiyeti, 20. Mart.2016 tarihinde Öğretmen evi salonunda 1. Olağan Genel Kurul Toplantısını yaptı.

Elli yıllık gazetecilik geçmişi olan bir gazeteci-yazar ve şair olarak bu gibi hizmet ve aksiyonları yürekten desteklemekten hep haz duymuşumdur. Mesleğim gereği İMO (Samsun İnşaat Mühendisleri Odası) üyeliği, Başkanlığını Ahmet Seven kardeşimizin yaptığı dönemde Samsun Yazarlar Derneği üyeliği, Gülseren Akdaş kardeşimizin halen başkanı olduğu KÜSADER (Bafra Kültür ve sanat etkinliklerini destekleme derneği) üyesi olmanın yanında, davet edildiğim ve bu davete icabet ederek katıldığım Genel Kurulun ve bu Cemiyetin Şehrimize, Karadeniz’imize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.

Samsun’un tecrübeli, sabrın timsali vefakâr ve fedakâr gazetecilerden kardeşim Mehmet Hazinedar, geçici kurucu başkanlıktan bu seçimde SAMMED’in başkanlığına oy birliği ile seçilmiştir. Seçime tek liste ile gidilmiş ve büyük bir heves  ve ümitle kurulan bu dernek, isminde ufak bir revizyona giderek, ismini Samsun Medya Gazeteciler Derneği olarak değiştirmiştir. Bence de daha isabetli olmuştur. Listeye ve katılımcılara bakıldığında gerçekten çok tecrübeli, beğenilen, değerli ve ak saçlıların ağırlıkta olduğu bir seçkin yazarlar topluluğunu görmekten gurur duyulmaktadır.

1. Olağan Genel Kurulu seçimlerinde görev bölümü şöyle oluşmuştur; Yönetim Kurulu Asıl üyeler: Mehmet Hazinedar, Dursun Ali Külekçi, Ahmet Ufuk Erkan, Caner Yılmaz, Faik Dündar, Recep Özyurt, Basri Özgen, Sami Kesmen, İsmet Aktaş ve Dursen Özalemdar. Yönetim Kurulu Yedek üyeler ise; Serkan Kaya, M. Ali Coşkuner, Hasan Cılız, Onur Emirza, Süheyla Büyükkal, Emin İnan, Nihat Alpaslan, Erhan Genç, Y. Emre Ertosun ve Muhammed Emin Dündar’ dan teşekkül etmiştir.

Denetleme Kurulu: Ali kayıkçı, Bayram Ocak, Nejla Hazinedar, Tarih Kültür Heyeti; M. Halistin Kukul, Ali Kayıkçı, Dursen Özalemdar. Temsil heyeti ise; Mehmet Hazinedar, Faik Dündar, Dursen Özalemdar’dan, Disiplin Kurulu; Sami Kesmen,Murat Çakırgül,D.Ali Külekçi, oluşmuştur.

Değerli ve İlahiyatçı yazar dostumuz Sami Kesmen hocamız divan heyeti başkanlığına seçilerek, veciz konuşma yapmıştır. Daha sonra dilek ve temenniler konusunda güzel öneriler ve dilekler dile getirildikten sonra, Kurucu başkan Mehmet hazinedar, seçilmesinden ve genel kurula katılanlara teşekküründen sonra, ileriye dönük çalışmaları ve düşüncelerini ifade etmiştir. Bu arada, üyelerden, Ali Kayıkçı’nın, “Hem Okudum Hemde Yazdım” adlı meşhur kitabı, SAMMED’in ilk yayını olarak katılımcılara takdim edilmiştir.

Sayın Mehmet Hazinedar’ı  bu güzel atılımından ve birlik ve beraberlik altında kurduğu derneğinden ötürü yürekten kutlarken, Samsun’daki diğer basın, yayın ve medya gurubu üyelerinden ayrıca sanatı, basını sevenlerden büyük katılımların olacağı ümit ve dileklerimle bütün SAMMED üyelerini tebrik eder, başarılar dilerim. Samsun’umuza ve Karadeniz’e tekrar hayırlı ve uğurlu olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR