SAMGAZ'DAN UYARI

SAMGAZ'DAN UYARI
SAMGAZ kombi ve baca temizliği için uyardı

SAMGAZ İşletme ve Tesisat Müdürü Sn.Murat ARAS, kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte SAMGAZ olarak tüm önlemleri aldıklarını ve kışa hazır olduklarını vurgulayarak aynı özenin aboneler tarafından da gösterilmesi gerektiğini belirtti.

Aras yaptığı açıklamada gerçekleşen zehirlenmelerin veya ölümlerin, zaman içerisinde deformasyona uğrayan baca malzemelerinin kontrol edilmemesi, doğal gaz yakıcı cihazlarının bağlantı yapıldığı bacaların temizlenmemesi, baca sensörünün bulunmaması, iptal edilmesi yada görevini yerine getiremeyecek şekle kadar gelmesi ve atık gazın iç ortama sızması durumlarında yaşandığını belirterek, zehirlenmeye yol açan etken maddenin doğal gaz değil, doğal gazın yanmaması sonucu açığa çıkan karbonmonoksit gazı olduğunu belirterek kombi ve baca bakımlarının uzman ve yetkili servislere yaptırılmasının hayati önem taşıdığını bildirdi.

Kış aylarında karşılaştıkları yanlış uygulamalar hakkında da bilgi veren Aras soğuk geldiği gerekçesi ile menfez havalandırmasının kapatıldığını, bu durumun çok ciddi bir risk taşıdığını belirterek menfezlerin her şartta açık olması gerektiğini belirtti.

Doğal gazın yapısı itibariyle zehirsiz ve kokusuz olduğunu anlatan Aras ”Doğal gaz kaçaklarının anlaşılabilmesi adına doğal gaz dağıtımı yapılmadan önce Tetra Hidro Teofen (THT) ve Tetra Butil Merkoptan (TBT) kimyasalları kullanmak suretiyle çürük sarımsak kokusuna benzer bir koku ile kokulandırmaktayız. Abonelerimizin, bu kokuyu fark ettiklerinde; 7 gün 24 saat ücretsiz hizmet veren 187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattımızı aramaları halinde gerekli müdahale ivedilikle yapılmaktadır”  dedi.

187 DOĞAL GAZ ACİL İHBAR HATTI GEREKSİZ MEŞGUL EDİLMEMELİ

Aras, 187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattı; doğal gaz ile ilgili oluşabilecek acil durumlarda abonelerimizin alacağı güvenlik önlemlerinin anlatılması aynı zamanda ilgili ihbar noktasına en hızlı şekilde ekiplerin yönlendirilmesini sağlamak amacında olduğunu belirterek doğal gaz ile ilgili olmayan konularda, acil olmayan olaylarda veya keyfi durumlarda 187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattının aranmaması gerektiğini belirtti.

Aras ”187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattının gereksiz meşgul edilmesi ihbarlara müdahale süresini geciktirebileceğinden acil durumlar haricinde doğal gaz ile ilgili her türlü soru ve sorunlar için 444 1 187 numaralı Çağrı Merkezi hattı aranmalıdır” dedi.

Aras, çocuklarımızda dahil olmak üzere bütün hane halkının acil durumlarda aranması gereken numaraları bilmeleri gerektiğini, 187 Doğal Gaz Acil İhbar Hattının ise yine bu kapsamda önemli bir numara olduğunun altını çizdi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.