SAMED, ASYA Arama Kurtarma Birliği'ne destek ziyareti yaptı

SAMED, ASYA Arama Kurtarma Birliği'ne destek ziyareti yaptı
Samsun Memurlar Derneği (SAMED) Başkanı Muhsin Bayrak Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi ASYA Arama Kurtarma Birliği'ni ziyaret etti.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten ve kurum hakkında bilgi veren ASYA Samsun Şube Sorumlusu Uğur Yüce, “Kimse Yok Mu Derneği bünyesinde kurulan 'ASYA' Arama Kurtarma Birliği adını arama kurtarma, sağlık ve yardım kelimelerinin baş harflerinden almakta ve dünya standartlarına uygun olarak arama-kurtarma, medikal destek ve psiko-sosyal destek timlerinden oluşmaktadır. Samsun haricinde ülke genelinde Ankara, İstanbul, İzmir, Gaziantep, Konya, kayseri, Afyon, Van, Sakarya, Kocaeli, Bursa ve Erzurumillerinde bulunan ASYA ekipleri doktor, mühendis, muhasebeci gibi farklı mesleklerden gelen gönüllülerden oluşmaktadır. Bu ekipler enkaz altı görüntüleme cihazı, dinleme cihazları, kaldırma yastıkları, enkaz kırım ve kesme aletleri aydınlatma ekipmanları gibi hepsi son teknoloji ürünü farklı cihaz ve ekipmanlarla donatımlıdır. Bununla beraber bu faaliyetlerde yenilikler ve ihtiyaçlar devamlılık arz etmektedir.” dedi.

SAMED Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Bayrak ise, “İnsanımızın ve insanlığın maddi ve manevi dünyası adına uğrayabileceği afet gibi yıkımların öncesi yada sonrasında bir şeyler yapabilmek için sorumluluk üstlenen ASYA görevlilerine teşekkür ediyoruz. Bu zor vazifelere talip olanlara kendi kapasitemiz ve kabiliyetlerimiz ölçüsünde destek olmayı en önemli vazifelerimizden biri olarak görmekteyiz. Bu kapsamda SAMED olarak var olan donamlılara katkı sağlamak amacıyla ASYA'nın iletişim altyapısını güçlendirmek amacıyla istasyon telsizi, araç telsizi, üst düzey el telsizi, verici alıcı çatı anten telsiz sistemleri hediye ettik.” diye konuştu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.