SAMDOB’DAN BİR BAŞYAPIT:“CARMEN”

SAMDOB’DAN BİR BAŞYAPIT:“CARMEN”
Samsun Devlet Opera ve Balesi, yeni yılın en büyük prodüksiyonlarından olan Carmen operasını seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Opera edebiyatının en önemli bir kaç yapıtından biri olarak kabul edilen ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen Carmen, bu kez de Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Bir fabrika işçisi olan genç ve güzel Carmen’e gönlünü kaptıran ve bir süre sonra kendisinden sıkılan Carmen tarafından kandırıldığı izlenimine kapılan onbaşı Don José’nin trajik serüveninin betimlendiği yapıt, toplumsal arka plan üzerinde seyirciye bir aşk öyküsü anlatıyor gibi görünse de, insana ait zaman ve mekan üstü gerçeklerin renkli bir panoramasını sunar. Bunun yanı sıra yapıtın kendisi de Fransız besteci George Bizet tarafından bestelenen büyüleyici müziği sayesinde ölümsüzlüğe ulaşmıştır.

SAMSUNLU SANATSEVERLERLE BULUŞACAK
18 Şubat, Cumartesi akşamı seyircisiyle buluşacak olan Carmen, Haldun Özörten’in günümüze göndermeler içeren rejisi ile sahneleniyor. Müziği, rejisi, dekor, kostüm, ışık ve tüm diğer unsurlarıyla seyirciye renkli bir gece vaad eden Carmen’in temsil tarih ve saati, aşağıdaki gibidir: Biletler, Biletiva internet sitesinden veya gişeden temin edilebilir.Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır.Emrah ŞAHİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.