SAMDOB’DAN BEETHOVEN’A SAYGI DURUŞU

SAMDOB’DAN BEETHOVEN’A SAYGI DURUŞU
Klasik müzik dünyasının unutulmaz dehası Ludwig van Beethoven, Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından, yarın akşam gerçekleştirilecek “İyi ki Doğdun Ludwig” Senfonik Konser’i ile anılacak.

Doğumunun üzerinden 250 yıl geçmesine rağmen değerinden kaybetmeyen ölümsüz  bestelere imza atan Beethoven, müziğe babasının zoruyla başlamış ama 12-13 yaşlarında döneminin ve günümüzün en ünlü müzisyeni Mozart’tan ders almaya gittiği Viyana’da, Beethoven’daki ışığı çok önceden gören Mozart, “Bu çocuğa iyi bakın, bir gün tüm dünya tanıyacak.” diyerek geleceğin başarılı müzisyeni olacağının sinyallerini vermişti. 1799’da ilk senfonisini besteleyen Beethoven, zaman içerisinde işitme duyusunu kaybedip piyano çalmayı yavaş yavaş bırakmıştır. 1827’de vefat eden besteci, eserleriyle günümüz sanatçılarına ilham olmaya devam etmektedir. Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Artun Hoinic’in yöneteceği konserde, Piyanist Kandemir Basmacıoğlu solist sanatçı olarak yer alacak. Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçılarının eşlik edeceği konserin başkemancısı Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı Deniz Aydın. Türkiye ve dünya sahnelerinde başarılı performanslar sergileyen Kandemir Basmacıoğlu Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde ilk defa performans sergileyecek. Sanatçı küçük yaşta Kırgızistan’da başladığı piyano öğrenimine, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde devam ederek lisans ve yüksek lisans programlarını tamamladı. Başarılı sanatçı, Alman Akademik Değişim Servisi’nin sağladığı sanatçı bursu ile yurtdışında eğitim aldıktan sonra, yurtiçinde sayısız resital verdi. 2017 yılından itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü’nde doçent ünvanı ile eğitim vermektedir.  İki bölümden oluşan konserde; L. Van Beethoven’ın Egmont Uvertür’ü, F. Liszt’in Piyano Konçertosu No.1 ve L. Van Beethoven’ın 7. Senfoni’si sanatçılar tarafından dinleyenler ile buluşturulacak.

vlcsnap-2019-10-04-10h38m01s416.png

Yarın akşam saat 20.00’de geçekleştirilecek konserin biletleri Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesi ve www.biletinial.com internet adresinden temin edilebilir. SAMDOB gişesi hafta içi 10.00-18.00 saatleri arası ve cumartesi günler temsil başlama saatine kadar açıktır. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.