SAMDOB Sahnesinde Unutulmaz Konser

SAMDOB Sahnesinde Unutulmaz Konser
Samsun Devlet Opera ve Balesi, Sevgililer Günü’ne özel “Sevgililer Günü Konseri” ile dün akşam sanat severlerle buluştu.

SAMDOB, aşıklara özel senfonik konser ile sanatseverlerle buluştu. Birbirine kavuşamayan Romeo ve Juliet ile Tristan ve Isolde’nin acıklı hikayelerinin notaya döküldüğü eserlerin bölümlerinin yer alacağı konser dün akşam gerçekleşti. 

İki bölümden oluşan “Sevgililer Günü Konseri”nin orkestra şefliğini Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası Şefi S.Dağhan Doğu üstleniyor. Konserde solist sanatçı olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçısı Deniz Aydın (Keman) ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Tayfun Karakelle (Viyolonsel) yer aldı. Dilara Tanrıverdi Doğan’ın başkemancı olarak yer aldığı “Sevgililer Günü Konseri’nde sanatçılara Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti.

893138dd-e653-4484-8eda-b6384370b1a4.jpg

İlk bölümde Deniz Aydın ve Tayfun Karakelle’nin solist olarak yorumladığı J. Brahms’ın “Keman ve Viyolonsel İçin İkili Konçerto” eseri, ikinci bölümde de R. Wagner’in  “Tristan ve Isolde” operasının Prelüd ve Liebestod bölümleri ile P.I.Tchaikovsky’nin “Romeo ve Juliet" bale eserinin Fantezi Uvertür bölümü Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde seslendirildi. Dakikalarca alkışlanan Deniz Aydın ve Tayfun Karakelle, seyircilere hazırladıkları bis parçası A. Piazzolla’nın “Oblivion” parçası ile veda etti.

4692daa2-5b8a-4086-8ad9-e245365e7fb5.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum