Mustafa Samancı

Mustafa Samancı

SALTANAT USULÜ OMÜ-SAM

  Yıllardır Samsunspor tribünlerinin ana sorunlarından bir tanesidir rant kavgası. Bizim alışkın olduğumuz hali taraftar grupları içerisinde ki tartışmalardır.. Fakat son günlerde bu  olay Üniversite okuyan arkadaşlarımız tarafından da uygulanmaya başlanmıştır..

Hiç bir kulüp , bireysel kazançlar ön plana koyulduğu takdirde asla başarı yakalayamaz.. Sizler Samsunspor yönetiminde birileri rant peşine düştüğün de ortalığı ayağa kaldırıyorsanız, kendinizin de o şekilde algılanmaması üzerine yoğunlaşmanız gerekmektedir..

Son günlerde Omü-Sam hakkında bir çok tepki geldi şahsıma..

Öncelikle Samsunspor taraftarlığını ben kimseye öğretecek düzeyde değilim elbet. Lakin Bu kulübün taraftarı olmak da herkesin harcı değildir. Öncelikle yaptığınız işlerle, kulübe sağladığınız menfaatlerin örtüşmesi gerekmektedir.. Eğer Samsunspor adını kullanacaksanız, bu işten bir beklentinizin olmaması gerekmektedir.. Rant kavgasına düşen taraftarlarımızın aksine hala tribünde hiç bir karşılık beklemeden bir şeyler yapmaya çalışan abilerimiz, kardeşlerimiz de bulunmaktadır.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Öğrenci Kulüpleri Yönergesi' nde yazıldığı üzere kulüp seçimleri iki yılda bir yapılır. Fakat benim öğrendiğim, Omü-Sam adlı kulübün 3 yıldan bu yana hala bir şeçime gitmediğidir. Omü-Sam başkanıyla yapılan bir konuşma da, kendisinden sonra ki başkanın zaten belli olduğunu bizlere iletmesi bizleri sofistik bir yaklaşıma sürüklemektedir. Bir başkandan sonra kimin başkan olacağının belli olması saltanatlık değildir de nedir ?  Böyle bir kulüp yönetim şekli olabilir mi ?

Omü-Sam kulübünün yaptığı bir açıklama da Üni-Sam oluşumuna ''kombineci'' tabiriyle seslenmişlerdir. Herkes tarafından bilinir ki, Üni-Sam bağımsız bir oluşumdur. Hiç bir taraftar grubunun, hiç bir bireyin himayesi ve etkisi altında değildir. Bu güne kadar birçok sosyal projeyle,gerek Samsunspor kulübüne olsun gerek köy okullarına  destek vermiştir. Bu desteklerde hiç bir şekilde dışarıdan yardım almayıp, üyelerinin imkanları doğrultusunda  gerçekleştirilmiştir. Daha önce yerel bir gazetede bu oluşuma sahip çıkılması gerektiğini söylemiştim. Fakat şuan görünür olan durum tam tersini yansıtmaktadır. Omü'nin bir kulübü olan Omü-Sam' ın ''kombineci'' tabirinin ne kadar doğru olduğunu siz değerli Samsun Halkı' na bırakıyorum .

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğrenci Toplulukları Yönergesi' nde ödenek konusundan da bahsedilmektedir.  '' Öğrenci topluluklarının etkinliklerini sürdürmesi için gerekli olan harcamalar bütçe olanakları nispetinde Üniversite bütçesinden karşılanabilir. ''( Madde 21 )  ifadesinin maddelerinde ulaşım desteği de yer almaktadır. Bu da demek oluyor ki yapılan her türlü etkinlikte, Omü-Sam adlı kulübe bir ödenek sağlanmaktadır. Tüm bunlara rağmen Omü-Sam başkanının Karşıyaka deplasmanıyla birlikte 3. veya 4. deplasmanını yapacak olması acizlikten başka bir şey değildir.Buradan anlaşılacağı üzere Omü-Sam bir Samsunspor taraftarlığından ziyade bir gelir kapısı olarak görülmektedir.

Üni-Sam oluşumu Omü-Sam ile birlik olmak için irtibat kurmaya çalıştığında Omü-Sam başkanı  hiç bir şekilde görüşmeye gelmemektedir. Bu rant sağlama derdinde olan kulübün amaçları Samsunspor'un menfaatleriyle örtüşmemektedir. Bu yüzden en yakın zamanda yeni bir seçim olmalı, yahut Omü-Sam kulübü Üni-Sam oluşumunun Omü temsilciliği olarak işleyişine devam etmelidir. Çünkü Omü-Sam kulübünün başkanı Samsunspor için yeterince emek sarfetmemektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Samancı Arşivi
SON YAZILAR