SALLANDIK!

SALLANDIK!
Tokat'ın Erbaa ilçesi'nde Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğünde deprem oldu. Erbaa İlçesi Yoldere Köyü merkez üssü olarak belirlendi.

Deprem yer yüzeyinin 5 kilometre altında meydana geldi. Deprem Samsun'da ve Tokat'ın çevre illerinde de hissedildi. Samsun'da kısa süreli panik yaşandı.

DEPREM 5.1 ŞİDDETİNDE
Boğaziçi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre Deprem saat 17.39'da meydana geldi. Merkez üssü Tokat'ın Erbaa ilçesi Yoldere Köyü olarak belirlendi. Depremin 5.1 büyüklüğünde olduğu bildirildi.

SAMSUN'DA SALLANDI
Erbaa ilçesi Yoldere Köyü merkezli deprem yer kabuğunun 5 kilometre altında meydana geldi. Yaklaşık 10 saniye süren deprem Tokat'ta hissedildiği gibi Samsun'da da kısa süreli hissedildi. Özellikle yüksek binada oturan Samsunlular panik yaşadı.

1942'DE 3 BİN KİŞİ ÖLDÜ
Tokat'ın Erbaa ilçesi'nde 1942 yılında da deprem 7 şiddetinde deprem olmuş 3 bin kişi hayatını kaybetmişti. 1943 Yılında ise Samsun'un ilçesi Ladik'te 7.6 şiddetinde meydana gelen depremde 2820 kişi hayatını kaybetmiş, 5 bin kişi yaralanmıştı.

BİZ DE HİSSETTİK
Deprem Tokat'ın çevre illeri olan Amasya, Çorum, Sivas, Ordu ve Samsun'da da hissedildi. Samsun'da hissedilen depremde vatandaşlar sokağa fırladı. Telefonla yakınlarını aradı. Gazetemizin bürosunda da hissedilen deprem şaşkınlık oluşturdu. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.