• BIST 108.021
  • Altın 151,423
  • Dolar 3,6589
  • Euro 4,3339
  • Samsun 23 °C
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 22 °C
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan
  • 'SORUN KALMADI KENDİMİ İYİ HİSSEDİYORUM'
  • 4 FUTBOLCU TAKIMDAN AYRI ÇALIŞTI
  • Hedef 3 Puan

Şalgam suyu talebinde yüzde 30 artış

Şalgam suyu talebinde yüzde 30 artış
Milli içeceklerden şalgam suyuna rağbet büyüyor.

Ürüne gençler de ilgi duyuyor. Adana’da şalgam suyu üretimi yapan Doğanay Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Doğanay, içeceğe talebin her sene yüzde 30 arttığını vurguluyor.

Doğanay’ın Cihan’a açıklamalarına göre Türkiye’de ürünün tüketimi senede 75-80 milyon litre. Evlerde üretilen, ikram edilen şalgam suları ile bu rakam 100 milyon litreyi buluyor.
Doğanay, bu aralar artan tüketimden memnun olsa da kayıt dışından şikâyetçi. Duruma karşı ilgili mercileri önlem almaya davet eden Doğanay, “Ciddi rakamlara varan merdiven altı diye tabir ettiğimiz üreticilerin yanında ürünlerini kayıt altına almadan satan pek çok firma olduğu hakikat. Bu da kuşku yok haksız rekabet doğuruyor, pek çok uygunsuzluğa neden oluyor. Nihayetinde hem kayıt altında olan firmalar hem sektör hem de ekonomimiz büyük zarara uğruyor.” diyor.

Doğanay, ayrıca şalgam suyunun sindirimi kolay kıldığını; soğuk algınlığına ve gribe karşı koruduğunu dile getiriyor. Ürünün B vitamini içerdiğini, şeker ihtiva etmediğini, antioksidan zengini olduğunu anlatıyor. Bunu araştırmaların da teyit ettiğini belirtiyor.


Doğanay Gıda Yönetim Kurulu Başkanı, şalgam suyunun tüm yiyeceklerle tüketilebildiğini bildiriyor ve şunları ifade ediyor:

“İçeceğin acılı ve acısız seçenekleri vardır ki keyfe keder dilenen tercih edilebilir. Ama bu ürün sindirilmesi kolay olmayan yiyeceklerle daha çok tüketiliyor. Bu yiyeceklere örnek olarak et türleri, çiğ köfte, içli köfte, hatta tavuk ve balık verilebilir. Çukurova’da şalgam suyu simitle de yenir. Diğer bölgelerimizde simit- çay meşhurdur ancak Adana’da simit- şalgam suyu yapılır. Çukurova’da çocuklar ve gençler simit- şalgam suyundan keyif alır. Ayrıca evlerde konuklara şalgam suyu ikram edilir. Bu bölgede hayatın her alanında ve her anında şalgam suyu vardır.
Dolayısıyla şalgam suyunun en çok tüketildiği illerimiz hala Çukurova ve etrafındadır. Tabii bu milli içeceğimizin Çukurova’dan sonra tüketildiği iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa’dır. Şu aşamada Türkiye’de şalgam suyu tüketilmeyen bir ilimiz/bölgemiz kalmadı. Hem dağıtım ağlarının güçlenmesinden hem de milletimizin şalgam suyunun faydalarını öğrenmeye başlamasından sonra hemen her bölgeden talep var. Bizden talep olduğu için de Karadeniz’de, Doğu Anadolu’da, Orta Anadolu’da her yerde varız, biz var olduğumuz için tüketen ve seven sayısı artıyor, bu döngü sayesinde tüketim artıyor.”

Doğanay, şalgam suyunu 18-20’den 80 yaş grubundan ilgi gördüğünden söz ediyor. İlaveten bu grupların tercih nedenlerinin aynı olmadığına temas ediyor ve “Kimi tadını seviyor, kimi hazım için, kimi gripten korunmak için, kimi diyette tüketiyor.” diyor. CİHAN

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • TERÖR DE KONUŞULMALI11 Eylül 2016 Pazar 10:47
  • Doğu’ya Yatırım Zamanı13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:33
  • Askeri Tesisler Yeşile Bürünüyor13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:29
  • Şantaja Boyun Eğmedik!13 Ağustos 2016 Cumartesi 11:27
  • Lira ve Ruble Kullanmalıyız12 Ağustos 2016 Cuma 11:17
  • Memurluk Sil Baştan Değişiyor12 Ağustos 2016 Cuma 11:13
  • Çifte Emeklilikte 3 Kez Kazanç12 Ağustos 2016 Cuma 11:10
  • TARİHİ GÖRÜŞME11 Ağustos 2016 Perşembe 11:33
  • Büyüme İçin Finansman Seferberliği11 Ağustos 2016 Perşembe 11:29
  • Kamuda İzin Yasağı Kaldırıldı!10 Ağustos 2016 Çarşamba 11:48
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim