Salatalığın fiyatı yükseldi

Salatalığın fiyatı yükseldi
Mersin’in Silifke ilçesi Işıklı mahallesi de Türkiye’yi etkisi alan soğuklardan nasibini aldı ve cam seralardaki salatalıkları soğuk vurdu.

Yıllardır ilk kez 3 liradan üreticiden alınan salatalıkları, bu kez de ürün azlığı etkiledi.

Soğuk vurmasıyla ürünlerinde büyük zarar olduğunu belirten salatalık 
üreticisi Mikail Günnecik, “Salatalık ilk kez bu rakamı gördü ama bu kez de ürün kalmadı. Bizden 3 liraya alınan salatalığın da İstanbul pazarında 12 liraya satıldığını duyduk. Benim bir dönüm seramda 800 kök salatalığım vardı, hepsi ziyan oldu. Şimdi toptancı geliyor almaya, 3 liraya. Biz ilk kez 3 liraya salatalık satacağız ama elimizde ürün kalmadı. Yani cüzdan bulsan para yok, para bulsan cüzdan yok. Sigorta kısmına gelince, ne sigortamız var ne desteğimiz, çünkü burası müşterek tapu. Öyle olunca destek de sigorta da yaptıramıyoruz. Bakın bu ellerimdeki salatalıkları hep soğuk vurdu. Bunu söküp yerine yenisini dikmek gerek, hem mevsimi geçiyor hem de yeniden dikmek için kredi çekmemiz gerekiyor.” dedi.

"Salatalık üreticisi ilk kez gülecekti, onu da don vurdu." diyerek, serasının büyük bir kısmının telef olduğunu söyleyen İbrahim Güner de, “Bizim için 3 lira çok güzel para ama elimizde ürün yok. Bakın ben seramı bir hafta on gündür toplamadım. Şu an toplayacak olsam, üç beş sandık ancak çıkar. Böyle para etse ne yapalım? Elimizde ürün kalmadı ki.” dedi. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.