Saklı cennet Ayvacık'a Medineli işadamından konut yatırımı

Saklı cennet Ayvacık'a Medineli işadamından konut yatırımı
SAMSUN'un 'saklı cennet' sloganıyla turizme açılan 22 bin nüfuslu Ayvacık İlçesi’ne yatırım yapacak olan Medineli işadamı Hassan Ashoor...

Ortağı ile birlikte ilçeden 21 dönüm arazi satın aldıklarını belirterek konaklamaya yönelik 3 proje hazırladığını söyledi. Ashorr, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı ziyaret edip projeleri hakkında bilgi verdi. 

Ayvacık’tan, ortağı ile birlikte toplamda 21 dönüm arazi satın alan işadamı Hassan Ashoor, "Konaklamaya yönelik 3 proje hazırladık. İlçede 56 dairelik normal konut, 30 dairelik apart otel ve 5 villa yapamayı planlıyoruz. Ayrıca işadamı arkadaşım ise 90 dairelik konut inşa edecek. İlçeden 2-3 arsa daha almak istiyoruz. Gürgenyatağı mevkiinde villaların inşaatına başladık. 3 ay içinde de apart otelin temelini atacağız. Yapacağımız yatırımların ilçeye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

İşadamı Hassan Ashoor, Ayvacık’ın, Araplar için keşfedilmeyi bekleyen bir yer olduğunu belirterek, "Ayvacık’ın fotoğraflarını alıp Suudi Arabistan’da firmamızın reklamlarında kullandık. Araplardan ciddi beğeni ve talepler aldık. Araplar tatil köyü seviyor. Arap aileler kalabalık ve rahat etmek istiyor. Ayvacık’ı turizm cenneti yapabiliriz. Çok güzel bir yer. Yine ilçede turistik bir lokanta yapmak istiyoruz. Ayvacık’ın geleceği çok parlak" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Ayvacık'ta alt yapı ve turizm yatırımlarına devam edeceklerini belirterek, ilçenin turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkaracaklarını dile getirdi. Başkan Yılmaz, tüm yatırımcıları Ayvacık'a davet etti. (DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.