Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

ŞAKA GİBİ AKLIM ALMIYOR !

Merhabalar!

Öncelikle bütün Samsunlu hemşehrilerimizi ve büyük Samsunspor taraftarlarını saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
Sevgili okurlarım! Ben bu yazıyı yazmaya başladığım da OMÜ Tıp Fakültesi Hastane'sin de menüsküs ameliyatımı olmuş, odamda yatıyordum. Fakat aklım kendi sağlığım dan daha çok büyük bir heyecanla kongredeydi. Kongre saatini beklemeye başlamıştım ki bir an evvel yerel gazeteleri elime alıp gündemden uzak kalmamak adına gazetelerin spor sayfalarında göz gezdirmeye başlamıştım ki bir de baktım Samsunspor Taraftarlar Derneği ve Şehzadeler taraftarlarının başkanları başta olmak üzere,taraftarlarımız kendi öz çocuğumuz olan Teknik Direktör Besim DURMUŞ'u bu senede tekrar takımımızın başında görmek istediklerini tüm kamuoyu ile paylaşıyorlardı.

Bana göre de doğru olanını yapıyorlardı.Neden mi? Gelin hep beraber bu konuyu biraz açalım. Evet, 15 gündür tüm şehir olarak ne demiştik? Adam gibi adam Ertuğrul SAĞLAM! dedik.

Fazla söze gerek yok, kendisini Ertuğrul yapan takımına nedense tatilde olduğu için bir türlü net cevap vermemişti. Verdiğinde de zaten sonuç belli,hayır demişti hem de yüz yüze değil telefonda konuşarak bu cevabı verdi.
Ne diyelim kendisi bilir. Ertuğrul SAĞLAM belki kendince haklı da olabilir. Fakat şunu asla unutmasın ki bir gün Ertuğrul SAĞLAM hocalığı bırakır ama bizim için marka sayılan Samsunspor'umuz yıllarca daima var olacaktır, yaşayacaktır da sevgili SAĞLAM! Bu sözümü de asla unutma olur mu?
 
Gelelim B planına, yani 2. SAĞLAM olan Nurullah SAĞLAM vak'asına Onu çok fazla konuşmak istemiyorum. Nedenine gelince bana göre gelmemek için yokuşa sürüp aldığım duyumlar doğru ise bir buçuk milyon TL. para istemiş, bunun 500 bin TL.'sini de peşin istemiş. Bende kendisine bana ayrılan köşemden diyorum ki, Sana güle güle, Allah yolunu açık etsin Sayın Nurullah SAĞLAM!
 
Şimdi ise 2010-2011 yılında bizi çalıştıran hocaların hocası! Hüseyin KALPAR'a, pardon kendini hoca zanneden KALPAR'A. Gazetelerde ismini görünce inanın ki doğruluk payı var ise ki asla var olduğunu zannetmiyorum çünkü taraftarların haftalarca tribünlerde koro halin de bunu herkes duydu ve gördü, Hüseyin KALPAR huzur evine! Protestolarını unutmadık. Ayrıca da yine söylüyorum, o zamanlarda yazmıştım, Samsun'u şampiyon pardon 2. olarak lige çıkartan da zaten kendisi değil. Başta şehrin dinamikleri, o zamanının yönetici kadrosu, iş adamlarımız ve bu büyük taraftarlarımızdı. Kimse de bunun aksini söyleyip, inkar edemez. Eğer ki KALPAR çok iyi bir hoca olsaydı, bizden sonra gittiği Rizespor'a neden şampiyonluk yaşatamadan istifa etti yada bu sezon başı Göztepe'ye 10 milyon TL.'ye yakın transfer parası harcatıp da baştan işini düzgün yapsaydı Göztepe bu gün 2-B'ye düşer miydi? tek sebebi KALPAR'dır. Artık daha ne yazayım? Gazetelerde çıkan bu haber doğru ise kongreden sonra yeniden güçlü bir şekilde göreve gelecek olan başta başkanımız Emin KAR olmak üzere bu yazımı okumalarını tercih ederim.
 
Gelelim taraftarlarımızın yapmış olduğu basın açıklamasına, bende taraftarlarımız gibi Besim DURMUŞ hocanın bu yıl yenilenmiş bir teknik ekip ve futbolcu topluluğu ile görevinin başında kalmasından yanayım. Neden mi? Şöyle bir hatırlayalım. Kasımpaşa'yı 3 yıl önce süper lige çıkaran o, 1 buçuk yıl evvel 17. sıradaki Kartal'ı 7 puanla başına geçip ligi 9. sırada play off'un 4 puan gerisinde tamamlayan da o. Adı takımımızla anılan hocalara rağmen sırf Samsunlu olduğundan düşük bir ücretle çalışıp da 3 aydır kulüpten aylığını alamayanda sesini çıkarmayan da kendisi değil mi! Samsunspor'u ligde bırakarak 7-8 tane altyapı oyuncumuzu kazanıp Samsunlu'luk ruhunu önde tutarak A takıma çıkarıp oynatan da Besim DURMUŞ değil mi? O zaman soruyorum sizlere Sn. DURMUŞ görevini yapmış mı, yapamamış mı? Takdir kamuoyunun diyor sözlerime son verirken de kongrede yeni seçilecek olan yönetim kurulumuza da bundan önce olduğu gibi bundan sonra da başarılar diliyor, daima yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterken Allah yardımcıları olsun, utandırmasın diyerek sözlerime son veriyorum.SAĞLICAKLA KALIN!
 
     NOT: Aldığım duyumlara göre ben yazımı yazarken Samsunspora hocalık için 2006 yılında hocalık yapan ve kısa bir süre sonra görevinden istifa eden Levent ERİŞ ismide geçiyormuş şimdi soruyorum o zaman 20 futbolcu alıpta kulübümüze milyonlarca lira para harcatan ve sıkıntıya sokan ve son yıllarda hiç bir takımı lige çıkaramayan bir hocanın tekrar bura da ne işi var takdir sizlerindir sevgili okurlarım...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR