Sahte polis, savcı ve hakime broşürlü önlem

Sahte polis, savcı ve hakime broşürlü önlem
SAMSUN'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, halkın kalabalık olduğu yerlerde ve bankalara ait ATM cihazlarında işlem yapanları cep telefonu ile dolandıranlara karşı uyarıcı broşür dağıttı.

Polisin dağıttığı broşürlerde, "Hiçbir hakim, savcı veya polis sizi cep telefonundan arayıp para istemez" denildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü çeşitli kişileri cep telefonu ile arayıp kendilerini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılara karşı bir dizi önlem aldı. Bu kapsamda Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hazırladıkları ve üzerinde 'Dikkat! Ev veya cep telefonunuzdan sizi arayarak polisim, savcıyım, hakimim diyerek, bilgilerinizin suç örgütlerinin eline geçtiğini söyleyen veya ödül kazandınız diyerek sizden para veya kredi kartı bilgilerinizi isteyen kişilere asla inanmayınız' yazılı broşür dağıttı. Halkın yoğun olduğu ve bankalara ait ATM cihazlarından işlem yapan vatandaşlara broşür dağıtan polis, halka "Hiçbir savcı, hakim ve polis vatandaşı arayıp para istemez" diyerek uyarıda bulundu.

Gelişen teknoloji ile birlikte suç türlerininde değişiklik gösterdiğinin altını çizen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri yaptıkları yazılı açıklamada, şöyle edi:

"Özellikle cep telefonlarının yaygın kullanıldığı ülkemizde dolandırıcılar, vatandaşları cep telefonu ile arayıp para talep etmektedir. Ayrıca farklı firmaların promosyon amaçlı yaptığı kampanyaları konu alan ödüller kazanıldığı şeklinde kontür ya da para talebinde bulunmaktadırlar. Bizde polis olarak hazırlamış olduğumuz görsel materyaller ile vatandaşlarımızın bu gibi dolandırıcılık olaylarına maruz kalmalaları için bilgilendirme ve bilinçlendirme amacıyla bu çalışmayı yaparak mağduriyetin en aza indirilmesini hedefliyoruz." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.