"Sahte Altın" dolandırıcılarına "Polis DUR" dedi

"Sahte Altın" dolandırıcılarına "Polis DUR" dedi
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçede sahte altınla dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 2 kişi, polisin operasyonuyla gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre; Çarşamba İlçesinde kuyumculuk yapan iki esnafa 6 adet altın satarak 13.075.00 TL veren ve işyerinden ayrılan şahısların sattıkları altınlara yeniden bakan kuyumcular altınların sahte olduklarını anlayınca İlçe Emniyet Müdürlüğüne şikayette bulundular. Şikayet üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği çalışma başlattı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri kısa sürede şikayet edilen iki kişiyi Tarihi Yaya Köprüsünde durdurularak yapılan kimlik tespitinde şahısların Kader G.(24) ve Tamer Ö. (41) oldukları tespit edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri şahısları gözaltına alarak İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürdüler.
Emniyet Müdürlüğünde tahkikat ve araştırmalarını sürdüren Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahısların üzerinden 4.618.00 TL. ele geçirildi. Sahte Altın ve ele geçirilen paralarla birlikte gözaltına alınan Kader G.(24) ve Tamer Ö.(41) hakkında sürdürülen tahkikatlar neticesinde olayla bağlantılı olduğu belirlenen Orhan K. (40) isimli şahsın da olduğu ve şahsın olay yerinden kaçarak firar ettiği tespit edildi. Firarda olan Orhan K. (40) isimli şahsı yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Büro Ekipleri olayla ilgili gözaltına alınan Tamer Ö.(41) ve Kader G (24) isimli şahısları ifadelerinin alınmasının ardından Çarşamba Adliyesine sevk ettiler. Olayla ilgili firarda olan Orhan K. içinse arama çalışmaları ve olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.