Şahinoğlu: OMÜ Öncü ve Marka Olacak

Şahinoğlu: OMÜ Öncü ve Marka Olacak
Rektör Adayı Prof. Dr. Al. Haydar Şahinoğlu,, OMÜ’yü uluslararası düzeyde başarılı üniversiteler arasına sokmak için katma değeri yüksek, nitelikli projeler hazırlanacağını söyledi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Adaylarından Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu,  OMÜ’yü uluslararası düzeyde başarılı üniversiteler arasına sokmak için katma değerli projeler hayata geçirmeyi amaçladığını belirterek, OMÜ’nün, öncü ve marka üniversite olması için, kararlı ve gayretli adımlarla çalışmanın kendisi içinde bir onur vesilesi olacağını söyledi.
TÜBİTAK tarafından 2012 yılında bu yana hazırlanan ‘Girişimci ve Yenilikçi Üniversite’ endeksinde, ülkemizin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi yer aldığını bildiren OMÜ Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Haydar Şahinoğlu, ‘’TÜBİTAK’ın endeksinde yer alan üniversiteler, bilimsel ve teknolojik araştırma yetkinliği, fikri mülkiyet havuzu, işbirliği ve etkileşim, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü, ekonomik katkı ve ticarileşme alt boyutları gibi 23 göstergeye göre sıralanmaktadırlar. Üniversitemiz, girişimcilik ve yenilikçilik endeksinde 4 yıllık hesaplamalarda sadece iki yıl süreyle ilk 50 listesine girilebilmiştir. 2012 yılında yapılan endeks hesaplamalarında Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak ilk 50 arasında yer alamazken 2013 yılında 44’üncü ve 2014 yılında da 50.sırada listede yer alan kurumumuz 2015 yılında tekrar liste dışında kalmıştır’’ dedi.
BİLİM VE TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPMALIYIZ
TÜBİTAK’ın 2014 yılında yayınlanan endeksinde, Ortadoğu Teknik Üniversitesi 83,09 puanla birinci sırada yer alırken, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ise  28,22 puan ile sonuncu sırada yer aldığını kaydeden Şahinoğlu, OMÜ’nün ciddi bir puan farkıyla liste dışında kaldığı bu yarışta, uluslararası bir üniversite pozisyonuna sahip olmak için bilim ve teknolojiye yatırım yapılması gerektiğini söyledi.
Ekonomik katkı ve ticarileşme alanının yanı sıra, girişimcilik ve yenilikçilik kültürü başta olmak üzere fikri mülkiyet, işbirliği ve etkileşim alanlarında projelerin planlanarak hayata geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Şahinoğlu şöyle konuştu:
‘’Projelerimiz planlanarak Ağustos 2016’da uygulamaya geçmeyi beklemektedirler. Amacım rektörlüğüm süresince uluslar arası üniversite yolunda katma değerli projeler hayata geçirmektir. Öncü ve marka üniversite olma yolunda kararlı ve gayretli adımlarla bir dört yıl hizmet etmek benim için bir onurdur’. Öğrencilerimiz, iş arayan değil işveren olduğu bir düzeye ulaşmalı. Üniversitemiz, bilimsel çalışmaların sadece atıflarla değil patent ve faydalı modellerle hayat bulduğu, dış kaynaklı projelerden sağlanan fonlarla yabancı araştırmacıların gıpta ile baktığı bir yapıya kavuşacak. OMÜ, bünyesinde görev yapan herkesin bir parçası olmaktan mutluluk duyacakları bir yapı olacak. Üniversitemizde, araştırma gruplarının hayata geçirildiği, Üniversite-Sanayi işbirliğinin kağıt üzerinde kalmadığı, öğretim elemanı-firma eşleştirmesi ile projelerin hayata geçirilmesi için 2014 yılındaki 10,8’lik işbirliği ve etkileşim puanının, 25’in üzerine çıkartıldığı bir yapı oluşturulmalıdır. Öğretim elemanlarının çalışmalarını ticarileştirmeleri adına tüm bürokratik engellerin kaldırıldığı ve projelerinin hayata geçirilmesi için OMÜ’nün tüm imkanlarının seferber edildiği bir üniversite yönetim modeli ile bu şehre hizmet etmek için çalışacağız’’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.