Sahil Yolu Projesi durduruldu

Sahil Yolu Projesi durduruldu
Atakum ilçesinden Bafra ilçesine kadar uzanan Sahil Yolu Projesi hakkında Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin açmış olduğu davada yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesinden Bafra ilçesine kadar uzanan sahil yolu çalışmaları ile ilgili Mimarlar Odası Samsun Şubesi'nin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle işlemin yürütmesinin durdurulması talebi ile açtığı davada, Samsun 2. İdare Mahkemesi faaliyetin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğurabileceği kanaatine hükmederek, proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu yaptığı açıklamada, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sahil yolu projesini bitirme gayreti içerisinde olduğunu belirterek, "Biz sahil yolu projesinin uygun olmadığını söyledik. Doğru yapıldığı takdirde destekçisi olduğumuzu deklare ettik. Ancak yapılan sahil yolu projesi sahilde tahribata yol açıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi mahkemeye verdiği savunmada sahili kurtarma adına böyle bir işlem yaptığını dile getiriyor. Eğer sahili kurtarmak istiyorlarsa Dereköy balıkçı barınağını kaldırsınlar. Sahilin tahribata uğramasının birinci nedeni Dereköy balıkçı barınağıdır." dedi.

Samsun Büyüşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: "Mahkemenin aldığı bir karar var. Biz gerekçelerimizi mahkemeye sunuyoruz. Buranın trafik yolu olmadığını vurguluyoruz. Trafik yollarının belli bir standartları var. Oranın ulaşım aksı olarak itfaiye ve cankurtaranlarla alakalı acil giriş yolu olduğunu belirtiyoruz. Davacı taraf ulaşım aksının oluşturulduğunu belirtiyor. Bu yanlış. Yargı kararı verirken belli bir gerekçeler ortaya koyuyor. Biz o eksikliği gideriyoruz. Örneğin mahkeme verdiği kararda 12 adet gerekçeyi sıralıyor. Biz bu gerekçelerden 10 tanesine uymuşuz. Eksik kalan iki tanesini tamamlıyoruz. Kış sezonu olduğu gerekçesiyle çalışmalarımızı durdurduk. O yolu tamamlayacağız." CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum