SAĞLIKTAKİ TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

SAĞLIKTAKİ TECRÜBELERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ
Sağlık Bakanı Demircan: “Sağlıktaki tecrübelerimizi Pakistanlı kardeşlerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz”

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Türkiye-Pakistan arasında organ nakli konusunda yapılan iş birliği çerçevesinde Türkiye'de karaciğer nakli olan Osama Ali Khan ve ailesini Bakanlıkta kabul etti
 
Görüşme sonrası açıklama yapan Bakan Demircan, Türkiye olarak dost ve kardeş ülkelerin her zaman yanlarında olduklarını ve olmaya da devam edeceklerini belirterek, ülke olarak sağlıkta gelinen noktadan bütün insanlığın ve Pakistanlı Osama Ali Khan’ın istifade etmesinin kendileri için büyük bir onur olduğunu ifade etti.“Osman kardeşimizden Türk milletinin Pakistan’a olan selamını götürmesini diliyoruz” diyen Bakan Demircan, “Milletimiz dost ve kardeş Pakistan’dan tarih boyunca kardeşliğini görmüş ve onlara her zaman kendi kardeşliğini göstermiştir. Pakistan ile Türkiye halkları kardeştirler. Bu kardeşliğin milletlerimizin geleceğine de hizmet edeceğine inanıyorum. Osman kardeşimiz gibi bundan sonra da karaciğer plantasyonu gibi tedavileri Pakistan’a sunma noktasında görevimizi devam ettireceğiz. Üzerimize düşeni yapacağız. O kardeşlerimiz de bizim aramızdaki dostluk köprüsünün mimarları olacaklar” diye konuştu.Bakan Demircan’ın Osama Ali Khan’a Türkiye’yi nasıl bulduğunu sorması üzerine, Osama Ali Khan, Türk halkının çok kibar ve misafirperver insanlar olduğunu belirterek, “Türkiye’ye ayak bastığım andan beri Türk halkından yalnızca kibarlık ve misafirperverlik gördüm. Pakistan devletine de beni bu harika ülkeye gönderdiği için teşekkür ediyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum. Böylesine mükemmel bir ülkede tedavi gördüğüm için kendimi bu konuda çok şanslı addediyorum” diye konuştu.Türkiye ile Pakistan’ın sağlık alanındaki ilişkilerinin sadece hasta tedavisi ile ilgili olmadığını belirten Demircan, şunları söyledi: “Pakistan ile sağlık hizmetleri konusunda her türlü bilgi alışverişi, uzman değişimi ve hastane ve programların geliştirilmesi konusunda işbirliği halindeyiz. Bunları gederek geliştiriyoruz. Türkiye’nin sağlık alanında edindiği tecrübeleri Pakistanlı kardeşlerimizle paylaşmaya gayret ediyoruz”.Pakistan ile Türkiye arasındaki işbirliği kapsamında Pakistanlı öğrencilerin Türkiye’deki tıp fakültelerinde yetişmeleri için çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Demircan, bu sayının daha da artırılarak Pakistan ile işbirliğinin daha da gelişmesi gerektiğini vurguladı.Osama Ali Khan’ın babası Muhammed Javed Khan da oğlunu Türkiye’ye tekerlekli sandalye ile getirdiğini ve hiç umutlarının olmadığını belirterek, buradaki doktorların müdahalesinden sonra çocuğunun sağlığına kavuştuğu için büyük mutluluk yaşadığını ve çok duygulandığını söyledi. Baba Khan, Türkiye’ye ayak bastıklarından itibaren kendilerine yabancı bir ülkede olduklarını hissettirmeyen herkese teşekkür etti. 

Somalili 10 yaralı daha taburcu edildi
Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan Somali’deki bombalı saldırı sonrası Türkiye’ye getirilen yaralılardan 10’unun daha taburcu edildiğini belirterek yaralıları refakatçileri ile birlikte bugün ülkelerine yolcu edeceklerini açıkladı. Bakan Demircan 1 Somalilinin de hayatını kaybettiğini söyledi.Bakan Demircan Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenen programda yaptığı açıklamada, yaklaşık bir ay kadar önce Mogadişu’da meydana gelen bombalı saldırıda 300’ün üzerinde insanın hayatını kaybettiğini ve 300’e yakın insanın da yaralandığını hatırlattı.Somali’deki Recep Tayyip Erdoğan Hastanesi’nde yaralıların bir kısmının tedavi edildiğini, ağır olan yaralıların ise Türkiye’ye getirildiğini belirten Demircan, ağır yanık yarası bulunan bir hastanın hayatını kaybettiğini söyledi. Onun dışındaki hastaların iyileştiğini ve durumu düzelen hastaların taburcu edildiğini kaydeden Bakan Demircan, ikinci taburcu işleminin gerçekleştiği bugün 10 hastanın taburcu edildiğini ve refakatçileri ile birlikte Somali’ye yolcu edileceklerini bildirdi.Somali halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Demircan, “Somali halkına Türk halkının, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın selamlarını iletiyorum. Türkiye mazlumların her zaman yanında olmuştur. Dünyanın neresinde bir mazlumun ayağına diken batsa, bir zulme uğrasa Türkiye ona sahip çıkar. Böyle büyük bir milletin mensubu olmaktan büyük gurur duyuyorum” diye konuştu.Somali'nin Ankara Büyükelçisi Jama Abdullahi Muhammed de saldırıda yaralanan 10 hastanın daha taburcu edilmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Türkiye’nin yardımlarından ötürü ayrıca bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Muhammed, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a acil durumda askeri yardım uçağını yolladığı için Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a da yardım ekibi ve malzemeleri ile birlikte bizzat Somali’ye gittiği için teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.