"Sağlıklı Yaşam Ve Hareket Yılı"

"Sağlıklı Yaşam Ve Hareket Yılı"
Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, "Sağlık Bakanlığı tarafından "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" faaliyetleri kapsamında, Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinesinde yürüyüş yapıldı"dedi.

Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral Düzenli fiziksel aktivite yapmaya teşvik edilmesi için Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kamu Kurumları işbirliği ile 2013 Yılı Aralık Ayı' ndan buyana, Samsun' da düzenlenen yürüyüş faaliyetlerine devam edildiğini söyledi.

SAMSUN HALKI YÜRÜDÜ
Yürüyüşe Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Samsun Halk Sağlığı Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve çok sayıda kurum personeli katıldı. Şehir Kulübünün önünden başlayan yürüyüş.Çiftlik Verem Savaş Dispanseri önününe kadran devem etti. Samsun Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürlüğü tarafından açılan stantta sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ile ilgili el broşürleri ile katılımcılara sunuldu, katılımcılara sandviç ve su ikram edildi.

'BU GİBİ YÜRÜYÜŞLERİ YAPACAĞIZ'
Etkinlik sonrası bir konuşma yapan Samsun Vali Yardımcısı Ali Galip Saral "Aktivitemizin amacı Sağlıklı Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü. Bu etkinliğimizi 2014 yılında her hafta düzenli olarak sürdürdük. 2015 yılında da düzenli olarak bu gibi yürüyüşleri yapacağız. Bu yürüyüşler ilimizin farklı yerlerinde, bazen de ilçelerimizde olacak. Amacımız Sağlıklı Yaşam için Yürüyüşün ne kadar faydalı olduğunu, uygulayarak halkımıza gösterebilmek, bu tür etkinliklere katılımlarını sağlayabilmek"diye konuştu.

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.