SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YAKIN TAKİPÇİSİYİZ

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YAKIN TAKİPÇİSİYİZ
Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, dedikodular ile sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarının düşürülmesinin kimseye bir fayda sağlamayacağını belirterek, Türkiye’nin bütün sağlık kurumlarında ve Samsun’da da malzeme ve ekipman sıkıntısının olmadığını belirtti. 

Sağlık Bakanlığı’nın firmalarla teker teker görüşerek üretim kapasitelerini belirlediği ve sağlık ekipmanları ihracatını durduğunu da hatırlatan Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, “Bakanlık illerin ihtiyaçlarını tespit ederek malzemeleri göndermektedir. Basında ve sosyal medyada dolaşan bilgi kirliliğinden kaynaklanan yalan yanlış haberler sağlık çalışanlarımızın fedakar gayretlerine gölge düşürmektedir. Bu zor günleri hep birlikte aşabilmek için vatandaşlarımızdan teyid edilmemiş bilgilere kulak asmamaları ve Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Müdürlüğümüzün bilgi ve paylaşımlarına itibar etmeleridir.  Bakanlık kurumlardan gelen ihtiyaç talebine göre dağtım yapmaktadır ve şuan ilimizde malzeme ve ekipman sıkıntısı yaşanmamaktadır. 

whatsapp-image-2020-03-31-at-11-11-41-1.jpeg

BİZİM İÇİN BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ ÖNEMLİDİR
Biçer, “Bizim için önemli olan öncelik bütün birimleriyle sağlık çalışanlarımızın güvenliğidir. Çünkü evlerinden, çocuklarından, ailelerinden ayrı yaşayarak canla başla şifa dağıtmaya çalışıyorlar. Sedye taşıyan personelden, hastanın ateşini ölçen hemşireye ve muayenesini yapan doktora kadar bütün sağlık çalışanları bizim için birdir ve önemlidir. Bu sebeple çalışanlar arasında ayrım yapmadan, bütün sağlık çalışanları arasında uygulama birliğinin sağlanmasını istiyoruz. Anne ve baba sağlık çalışanı olanların birisinin idari izinli sayılması, yıpranma payının bütün sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz” diyerek şöyle devam etti; Samsun Valiliğinin ailesine ve çevresine risk taşımak istemediği için evine gitmek istemeyen sağlık çalışanlarına konaklama yerleri tahsis ettiğini de sözlerine ekleyen Sağlık Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, “Samsun’da 15 ayrı yerde 345 oda sayısıyla konaklama merkezi düzenlenmiş durumdadır. İsteyen sağlık çalışanı buralarda konaklayabilmektedir. Bu güne kadar 38 sağlık çalışanımız bu yerleri tercih etmiştir. Samsun’da bu anlamda da hiçbir sıkıntımız yoktur. Özverili bir şekilde çalışan sağlık personelimizin her türlü ihtiyacının yakın takipçisiyiz. Genel Merkezi tarafından kurulan kriz merkezi whatsapp hattımızı sayesinde sağlık çalışanlarımızın sorunlarını yakından takip etmekte ve en kısa zamanda bütün sıkıntılarını gidermekteyiz. 

BİRLİKTE AŞACAĞIZ
Vatandaşlarımızdan sağlık personelimizin çalışmalarını sekteye uğratacak bilgi ve paylaşımlardan uzak durmalarını, sağlıkçılarımızın moral ve motivasyonlarını düşürecek davranışlardan kaçınmalarını rica ederken, başta Sağlık İl Müdürlüğümüz olmak üzere, en tepeden en aşağıya fedakârca çalışan bütün sağlık ekibine teşekkür ederek onları alkışlıyoruz. Bu zor günleri bir oluş birlik olup hep birlikte aşacağız."
 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum