SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ATAMA ÇAĞRISI

SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ATAMA ÇAĞRISI
Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, "On binlerce sağlık çalışanı atama beklemektedir. İvedilikle yeni sağlık çalışanı atamaları yapılmalı. Hem sağlık çalışanlarımızın üzerinden yük alınmalı hem de yıllardır atama bekleyen sağlık mezunlarımız mesleklerini yapma şansına kavuşmalıdır." dedi.

Samsun'da basın mensupları ile bir araya gelen Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili konuştu. Biçer, "Hepinizin bildiği gibi 6. dönem toplu sözleşme görüşmeleri geçtiğimiz aylarda tamamladık. Bu görüşmeler sonucunda hem memurlarımız hem de sağlık çalışanlarımız adına tarihi kazanımlar elde ettik. Özellikle sağlık çalışanlarımızın aldıkları ücretlere, memur maaşlarına yapılan artışın dışında, nöbet ücreti ve ek ödemelerde yapılan düzenlemelerle birlikte, maddi anlamda önemli katkılar yapmış olduk. Ancak tabii ki bu kazanımlar pandemi döneminde özverili çalışmalarıyla tarih yazan sağlık çalışanlarımız için yeterli değil.  Önümüzde hala sağlık çalışanlarımızın, halledilmesi gereken büyük sorunları var. Bu sorunların başında sağlık çalışanlarının istihdam sorunu gelmektedir." dedi.

manset-3-005.jpeg

"SAĞLIK ÇALIŞANI İSTİHDAMI ACİLEN ARTIRILMALIDIR"
Sağlık çalışanlarının pandeminin yükü altına ezildiğini belirten Biçer, "Birçok birimde yaşanan sağlık çalışanı eksikliği nedeniyle gücünün çok ötesinde bir çaba göstermek zorunda kalmaktadır. Bir yandan pandemi bir yandan bitmek bilmeyen iş yükü altında ezilen çalışanlarımız yorulmuş, bezmiş ve artık motivasyonlarını kaybetme noktasına gelmiş durumdadır. Bu nedenle öncelikle çalışanlarımızın omuzlarındaki her gün artan bu yükün hafifletilmesi için kamuda sağlık çalışanı istihdamı acilen artırılmalıdır. On binlerce sağlık çalışanı atama beklemektedir. İvedilikle yeni sağlık çalışanı atamaları yapılmalı, hem sağlık çalışanlarımızın üzerinden yük alınmalı hem de yıllardır atama bekleyen sağlık mezunlarımız mesleklerini yapma şansına kavuşmalıdır." ifadelerini kullandı.

manset-1-026.jpeg

"HAKKANİYETLİ BİR ÜCRET POLİTİKASI BELİRLENMELİDİR"
Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sözlerini şöyle tamamladı: "İkinci olarak sağlık çalışanlarımızın yıllardır devam eden önemli sorunlarından biri olan döner sermaye sistemi ve 3600 ek gösterge konuları masaya yatırılmalı ve sağlık çalışanlarımız lehine sonuçlandırılmalıdır. Döner sermayeye bağlı ücret adaletsizliği artık giderilmeli, çalışanların emeklerinin, alın terlerinin karşılığı olan, hakkaniyetli bir ücret politikası belirlenmelidir.  Son olarak da sağlık çalışanlarımızın ağır iş yükünün yanında mücadele etmek zorunda kaldığı sağlıkta şiddet konusu ivedilikle çözülmelidir. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet artık gündelik bir rutin haline gelmiş, çalışanlarımızı adeta canından bezdirmiştir. Bu noktada ertelenen adımlar atılmalı ve sağlık çalışanlarının kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmalıdır. Bu 3 temel konu halledilmeden mücadelemiz son ermeyecektir.  Biz, bugüne kadar olduğu gibi sağlık çalışanlarımız için yine hep daha fazlasını kazanmak için hem masada hem sahada mücadele etmeye devam edeceğiz. Çalışanlarımızın yüksek beklentisini bilerek, onlar için ne kadar çok kazanım elde edebilirsek sonuna kadar uğraşacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.