Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
Sağlık Bilimleri Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesinin, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı "Akademik Kurul Toplantısı", Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in katılımıyla fakültenin konferans salonunda gerçekleştirildi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç'in yanı sıra, fakülte öğretim elemanlarının da hazır bulunduğu toplantı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nermin Kılıç'ın açılış ve bilgilendirme konuşmasıyla başladı.

"Görevimizi en iyi şekilde yapacağız"

Rektör Bilgiç'in, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kurul toplantısında bulunmasından onur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Nermin Kılıç, "Üniversitemizin ülkede etkin ve güçlü olması için Rektörümüzün başlattığı heyecan verici çalışmalar var. Özellikle üniversiteyi kurumsal kimliğiyle ön plana çıkarmak için sarf edilen ciddi bir gayret var. Biz de bu çalışmalarda yerimizi aldık ve elimizden geleni yapacağız. Birim olarak görevimizi en iyi şekilde yaparak bu süreci destekleyeceğimizin sözünü Rektörümüze şimdiden veriyoruz." dedi.

"Bölümleri daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz"

Fakültenin tarihi, bölümleri, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı, çıkardığı süreli yayınlar hakkında da bilgi veren Dekan Kılıç, fakültenin 2017-2018 öğretim yılı içerisinde yapmayı planladığı faaliyetler ve projelerle ilgili bilgiler paylaştı.

Fakültenin sorunlarına da değinen Prof. Dr. Kılıç, bazı bölümlerde yetişmiş öğretim elemanı eksikliği bulunduğunu ve bu eksikliklerin gidererek bölümleri daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

"Kurul toplantıları birbirimizi dinlemek için bir fırsat"

Tüm akademisyenlere başarılı bir eğitim-öğretim yılı geçirmelerini dileyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç ise kurul toplantılarına mümkün olduğu sürece katılmaya çalıştığını belirterek "Bu toplantılar, bir araya gelerek birbirimizin söyleyeceklerini dinleme açısından bir fırsat yaratıyor. Güçlü ve başarılı bir üniversitenin asli unsuru olan sizlerin, motivasyonunu ve yetkinliğini arttırmak için de her fırsatın değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

"OMÜ'nün daha etkin ve yetkin olması için kalite güvence sistemi kuruyoruz"

OMÜ'nün yaptığı işlerde daha etkin ve yetkin olması için süreçlerini sağlıklı bir şekilde işletmesi gerektiğini vurgulayan Bilgiç "Bu amaçla oluşturduğumuz Kalite Komisyonu ile beraber OMÜ'ye kalite güvence sistemini yerleştirme gayetlerimiz var. Bu kapsamda, OMÜ'nün dış değerlendirmeye tabii tutulacak 50 üniversite arasında yer alması da bu yöndeki çalışmalarımızın hızlanmasında tetikleyici bir sebep olmuştur. Dış değerlendirmeleri de dikkate alarak tüm faaliyetleri izlenebilir kılmak için altyapımızı bir an önce kurmalıyız." diye konuştu.

"Yarara dönüşecek yayın ve çalışmaların yapılması gerek"

Akademisyenliğin sadece derse girip çıkmaktan ve yayın çıkarmaktan ibaret olmaması gerektiğinin de altınız çizen Rektör Bilgiç, akademisyenlerin yarara dönüşecek yayın ve çalışma yapmaları gerektiğini vurguladı.

"Bilgilerin güncellenmesi konusunda hassasız"

İnsanların OMÜ'yü tanımak için öncelikli olarak başvurduğu kurumsal web sayfasının, yeterli ve güncel bilgiye sahip olmasının önemine de değinen Prof. Dr. Sait Bilgiç, akademisyenlerin kendi sayfalarını kendilerinin güncellemeleri gerektiğini kaydetti. Kurumun en iyi ve en gerçekçi şekilde tanınması için bilgilerin güncellenmesi konusunda hassas olduklarını ifade eden Bilgiç "Kurumun tanınmasında ilk imaj olan web sitemizin doğru olması çok önemli. Herhangi bir bilgi kirliliği bu kurumda hiçbir işin doğru yapılmadığı algısı yaratır." dedi.

Son olarak Sağlık Bilimleri Fakültesini gelişmeye en açık fakültelerden biri olarak tanımlayan Rektör Bilgiç, yetişmiş akademisyen bulmakta zorlanılan bölümlerde, araştırma görevlilerinin yetiştirilerek geleceğe yatırım yapılması tavsiyesinde bulundu.

Konuşmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının sorularını yanıtlayarak sorunlarını dinleyen Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, öğretim elemanlarıyla fikir alışverişinde bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.