SAĞLAM DİZİLİŞ VE TAKTİK 

Yılport Samsunspor deplasmanlarda oynadığı maçlarda bir maç hariç hep zorlandı. Yalnızca Hekimoğlu Trabzon hiç beklenmeyen bir skorla 5 -0 lehimize bitti.

O zamanki hocamız Recep Sermet Boyar'dı. Ertuğrul Sağlam tribündeydi. Sorsalar 'Maç böyle biter mi?' diye, bendeki cevap soru işareti olurdu, neyse güzel oldu.

Şimdi ise Manisa FK, Hekimoğlu Trabzon deplasmanına gidiyor. Size soruyorum, ne olur? Tabi ki yanlı ve duygusal bakıyoruz ama Hekimoğlu Trabzon yenecek ben  yazıyorum, liderliği puan farkıyla perçinleştireceğiz.

Benim bir tezim vardı programlarımda veya yazılarımda hep bahsettim. Final maçımız olan Manisa FK maçına kadar bizim üç içeride iki dışarıda, onların ise üç dışarıda iki içeride maçları olacaktı ve ikinci yarının altıncı haftası Manisa'ya rahat gidecektik. İnşallah gideceğiz, Manisa tökezlemeye başladı.

Pendik maçına iyi başlamadık ama sonuç iyi oldu. İlk başlarda ve oyunun bazı  bölümlerde iyi futbol oynayamadık. Çorumspor maçı gibi olacak derken takımımızın mücadelesinin üst düzeyde olması herkesin rahat ve ne yaptığını bilmesi bizleri rahatlattı.

Ertuğrul hocanın artık takıma alışması, idman performanslarının artmasına sebep olmuş. Teknik ve taktik çalışmalarında  futbolcularla birebir ilgilenmesi futbolculara güven getirmiş. Yapılan transferlerle fizik üstünlüğümüzle beraber yetenekli futbolcuların artması bizlerin ileriye güvenle
bakmamıza neden oluyor.

Sevgili okurlarım, maçları dikkatli izlediğimizde takım diziliş 4-2-1-3 iken bir anda  4-3-3'e veya 4-4-2'ye dönüyor. Skorun ve maçın gidişine göre dizilişin bir anda değişmesi rakip takımı uyutup onlar bunu anlayana kadar bir ters top ve gol geliyor. Bunların hepsi idmanlarda çalışmanın ürünüdür.

Son haftaların iyisi Guido Koçer'in performansı, Gökhan Alsan'ın zekiliği, devamlı gol koklaması, Ferhat Çulcuoğlu'nun bitmez tükenmez enerjisi ve maçın kırılma anı olan 65. dakikada Türkiye'nin en az gol yiyen kalecisi Nurullah Aslan'ımın müthiş kurtarışı maçı bize getirdi.

Bir de bu lige göre yedek kulübemiz de çok zengin. Bu, şu demektir; yedekten  girecek oyuncu bir anda maçın gidişatını ve skorunu rahatlıkla değiştirir. Çok iyi bir yedek kulübesi bir takımı şampiyon yapar.

Saygılar...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR