SAGEM'dem ikinci devlet üniversitesine tam destek

SAGEM'dem ikinci devlet üniversitesine tam destek
SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, Kurtuluş Mücadelesi'nin yakıldığı Samsun'un ikinci bir devlet üniversitesini çoktan hak ettiğini belirterek, sonuna kadar desteklediklerini açıkladı.

Samsun Gelişim Merkezi Derneği (SAGEM) Başkanı Kürşad Gündoğdu, 19 Mayıs şehrinin ikinci bir devlet üniversitesini çok tan hak ettiğini belirterek, "Samsun'un spor, sağlık kenti statüsüne ikinci bir devlet üniversitesi ile eğitim kenti de eklenecektir. Bize bu yakışır, sonuna kadar destek veriyoruz." dedi.Kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun’da ikinci devlet üniversitesi yapılması konusunda tartışmalar sürerken görüşlerini açıklayan SAGEM Başkanı Kürşad Gündoğdu, 'İkinci üniversite yapılmalı' çağrısında bulundu.

İKİNCİ DEVLET ÜNİVERSİTESİ YAPILMALI

İkinci devlet üniversitesine SAGEM olarak sonuna kadar destek verdiklerini ve şehrin buna ihtiyacı olduğunu düşündüklerini ifade eden Gündoğdu, "İkinci devlet üniversitesi şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda çok büyük katkılar sağlayacak ve göstereceği performansla ülkemizin, şehrimizin sosyo-kültürel yaşamına, ekonomisine doğrudan veya dolaylı olarak katkı sağlayacaktır. Samsun dünyanın en büyük spor olimpiyatlarından birine ev sahipliği yaparak 'Spor Kenti' olma yolunda kendini gösterdi. 'Sağlık Kenti' statüsüne umutla ilerleyen Samsun’a, ikinci üniversite yapılmasıyla 'Eğitim Kenti' olma yolunda da önemli bir adım atılacaktır." diye konuştu.

SAMSUN İKİNCİ ÜNİVERSİTEYİ HAK ETTİ

"Un var, yağ var, şeker var o zaman helvayı neden yapamıyoruz" diyen Gündoğdu, "Ekonomik ve sosyal bakımdan oluşturacağı katma değerle şehrimize katkı yapacağına olan inancımız nedeniyle bilimselliğe odaklanmış ikinci devlet üniversitesinin kurulmasını SAGEM olarak sonuna kadar destekliyoruz. Birçok ilimizde birden çok üniversite açılmışken Samsun'un il nüfusu, iklim özellikleri, ulaşım imkanları, ilimizi tercih eden öğrenciye maliyeti ve üniversiteye tahsis edilebilecek yerleşkesi mevcutken ikinci devlet üniversitesinin kurulmasını çoktan hak etmiştir. İktidar ve muhalefet milletvekillerimiz bu konuda el ele vermeli ve Samsun hak ettiği ikinci Üniversiteye kısa sürede sahip olmalıdır." şeklinde konuştu.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE GELİŞMESİ

FETÖ'nün kapatılan ve OMÜ'ye devredilen Eski Başarı Üniversitesi'nin yerinin meslek yüksek okulu yapılması kararının açıklanmasıyla 'İkinci Devlet Üniversitesi' çağrıları gelmeye başladı. Daha önceden şehrin ileri gelenlerinin OMÜ'ye devredilen üniversite hakkında 'İkinci devlet üniversitesi' mesajları vermesine rağmen kampüsün meslek yüksek okulu yapılacağı kararına karşı şehirden 'Samsun'a ikinci Devlet Üniversitesi yapılmalı' mesajları gelmeye başladı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum