Saç Ekimi Nedir?

Saç Ekimi Nedir?
Saç ekimi diğer bir adı ile saç naklidir. Saç dökülmelerinin artmış olması ve belirli bir alanda ortaya çıkan açıklık durumlarında yapılır.

Saç ekimi diğer bir adı ile saç naklidir. Saç dökülmelerinin artmış olması ve belirli bir alanda ortaya çıkan açıklık durumlarında yapılır. Saç ekimi genel anlamda güçlü olan ensedeki saçlardan ya da göğüs bacak kol bölgelerinden alınan kıl kökleri ile gerçekleştirilir. Özellikle enseye yakın kısımlardan alınan saç kökleri diğer açıklık olan kısımlarda kullanılır. Saç ekimi eğer ensede de boşluk söz konusu ise göğüs veya kol bacak kılları kullanılarak yapılır.  

Saçlar kişilerin hayat koşulları, genetik faktörleri gibi birçok nedenle zamanla dökülebilir. Bu duruma birçok farklı durum neden olur. Günümüzdeki teknolojik gelişmeler ile birlikte saç ekimi de gelişen alanlarda yer almıştır. Birçok farklı yöntem kişilerin daha rahat ve daha ekonomik olarak kellik sorunundan kurtulmasını sağlamaktadır. Son yıllardaki uygulamalar ile artık saç ekimleri kesim olmadan ve acı olmadan yapılmaktadır. Alanında tecrübeli ve uygulamalar ile ilgili gerekli beceriye sahip bir uzman doktor ile saç ekimi işlemi son derece kısa sürede ve kolay yapılmaktadır.  

Saç Ekimi Çeşitleri  

Saç ekimi ülkemizde ve dünyada 2 faklı çeşitte yapılmaktadır. FUT ve FUE iki ayrı yöntemdir. Bu iki yöntem ile de doğru bir şekilde uygulama yapıldığında yıllar boyu sürecek şekilde saçlara kavuşmak mümkündür. Yöntemler arasında belirli uygulama ve kullanılan cihaz farklılıkları vardır. Saç kaybının belirginleşmesi durumunda geç olmadan bir saç nakil uzmanında bu uygulamalar konusunda bilgi almakta fayda vardır.  

Her iki saç ekim tekniğinde de tedavi uzun süreli ve kesindir. Ensenin üzerinden, göğüs kısmından, kol ya da bacaklardan alınan saçların ekim işlemi boşluklara gerekli şekilde yapılır. Canlı olan kıl kökleri ile yapılan uygulamalarda genel anestezi söz konusu değildir. İşlemler lokal anestezi ile rahatlıkla yapılabilir.  

FUT Tekniği İle Saç Ekimi

Saç ekiminde ilk olarak uygulanan yöntem FUT tekniğidir. Ense kısmının biraz üstünden alınan ya da iki kulak arası kısımdan alınan 10*3 cm ebatlı saçların mikrogreftler haline getirilmesi sonrasında saçsız kısma şerit şeklinde ekilmesidir. Arka kısımdan saç alınması esnasında bu kısımda belirli bir açıklık yapılır. Ensede 9 cm civarında bu nedenle bir iz kalır. İz mümkün olduğunca rahatsız olunmayacak ve saçlarla kapanacak şekilde olmalıdır.  

FUT tekniği ile gerçekleşen saç ekim işlemlerinde tek seansta 5000 ile 6000 arasında saç teli eklenir. Saçların olmadığı açıklık kısmı çok büyük değil ise bu şekilde saç ekim işlemi tamamlanabilir. FUT yani klasik saç ekiminde iki seans arası 6 aydır. En fazla ise 3 seans saç ekimi yapılabilir. Bir seans süresi ise 3 ya da 4 saattir. 

FUE (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu) İle Saç Ekimi  

FUE saç ekimi tekniğinde saçlar tek tek toplanır. Bu nedenle de klasik saç ekim yöntemine göre daha uzun süreli senası söz konusudur. Aynı zamanda sadece ence kökünden değil diğer kıl bölgelerinden de alınan kıl kökleri bu yöntem ile ekilir. FUE yönteminde kıl kökleri tek tek toplandığından herhangi bir şekilde iz, yara ve dikiş söz konusu değildir.  

Foliküler ünite adı verilen cihaz içerisine 1 ile 4 adet arasında kıl kökü alınır. Sinirsel ağ ve damarsal ağ etrafında fizyolojik bütünlük meydana gelir. Foliküler ünite ile FUE saç ekim yönteminde kıllar ilgili kısımdan tek alınır. Kısa sürede de belirlenen ekim alanına saçlar tek tek ekilir. Tüm işlemin tek tek yapılmasından dolayı bu yöntemde seans 8 saat sürmektedir.

Son olarak Ankara saç ekimi merkezlerini görmek için de buradaki linke tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.