Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Kullanımı

Saç Dökülmesine Karşı Şampuan Kullanımı
Kadın erkek ayrımı yapmaksızın günümüzün en büyük problemleri arasında saç dökülmesi yer alır. Saç sökülmesine karşı şampuan kullanılarak sorunun üstesinden gelmek mümkün olabilir.

 

Kadın erkek ayrımı yapmaksızın günümüzün en büyük problemleri arasında saç dökülmesi yer alır. Saç sökülmesine karşı şampuan kullanılarak sorunun üstesinden gelmek mümkün olabilir. İnsanlığın çok büyük bir kısmını alakadar ettiğinden üzerinde çok sayıda araştırma yapılmıştır. Dökülme şampuanları laboratuvarlarda yapılan deneylere ve neticesine göre hazırlanmaktadır. Saç dökülmesine neden olan faktörler değişkenlik gösterir. Dökülme nedenleri;

  • Genetik faktörler
  • Hava kirliliği
  • Yanlış kullanılan şampuanlar
  • Derideki bazı hastalıklar
  • Stres, sıkıntı
  • Kemoterapi tarzındaki bazı ilaçların yan etkileri

Doğru bakım ve temizlik yapılmadığında saç kökleri zayıflar. Zayıflamayı saçların dökülmesi takip eder. Azalan ve seyrekleşen saçların dökülmesi psikolojileri olumsuz yönde etkiler. Dökülmenin önüne geçmek için yapılması gereken ilk iş şampuan değişimidir. Günümüzde pek çok farklı şampuanın saç dökülmesinin giderilmesine katkı sunduğunu söyleyebiliriz.

Saç Dökülmesine Karşı Kullanılan Şampuanlar

Mevsimsel veya devamlı yaşanan saç dökülmesi sorunu dökülme karşıtı şampuan kullanımı ile son bulacaktır. Dış etkenlerden kaynaklanan dökülmeler şampuan kullanımı ile sona erdirilebilir. Dış değil iç etkenlerden kaynaklanıyorsa nedeni bulunmalıdır. Yorgunluk, stres, mevsim geçişlerinde saç köklerinin güçlendirilmesi dökülmeyi engeller. Köklerin güçlendirilmesinde kullanılan şampuan çok önemli bir yere sahiptir.

Yanlış şampuan kullanımına devam edilmesi sorunu daha fazla büyütür. Dökülme fark edildiği anda şampuan arayışına girilmelidir. Saç dökülmesine karşı kullanılan şampuanların çeşitleri vardır. Onarıcı, saç oluşumuna yardımcı ürünler arasından seçim yapılır.

Dökülme Karşıtı Şampuan Nasıl Seçilir?

Çok farklı markaların çok fazla saç dökülmesine karşı şampuanı vardır. İçlerinden birini seçmek son derece zordur. İçeriğinde silikon ve paraben olmayan ürünlere öncelik verilmelidir. Cilt bakımı kadar önem arz ettiğinden dolayı paraben ve silikon konusuna azami derecede dikkat edilmelidir. Silikon ve paraben saç derisini tahrip eder.

Tahrip olan deriye saçın tutunması ise gittikçe zorlaşır. Tahrişin engellenmesi bazı dökülmelerin tamamen durmasına neden olur. Saç derisi proteine ihtiyaç duyar. Kaslar gibidir. Protein oranı yüksek ürünler tercih edilmelidir. Saç dökülmesine karşı şampuan içeriğindeki Arginine aranılan proteini sağladığından dökülmeyi azaltır. Böylece saç dökülmesi sorununun etkili bir düzeyde giderilmesi de bu tür şampuan sayesinde mümkün hale gelir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.