Rusya’da 'ebru' gösterisine büyük ilgi

Rusya’da 'ebru' gösterisine büyük ilgi
Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen etkinlikte ebru gösterisi büyük ilgi gördü. Türk- Rus Kültür Merkezi ve Moskova Devlet Kültür Sanat Üniversite'sinin..

Tolerans haftası dolayısıyla düzenlemiş olduğu programda ebru sanatı tanıtıldı.

Kültür Sanat Üniversitesi'nde düzenlenen programa farklı bölümlerden birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. Ebru sanatının terapi olarak da kullanıldığı videolar izletildi. Katılımcılar ebru teknikleri ve terapi özelliğine hayran kaldı.

Rusya'nın çeşitli bölgelerinden gelen öğrenciler kendi kültürlerini tanıttı. Çocukluktan evlenmeye kadar birçok alanda tanıtımı yapılan kültürlerde yöresel kıyafetler beğeni topladı. Farklı kültürlerden gençlerin bir araya gelmeleri, birbirlerinin kültürlerini tanımaları programın genel amacı olduğu belirtildi. Değişik kültürlerdeki oyunlar öğrenciler tarafından uygulamalı olarak gösterildi.

Organizasyonla ilgili Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Pedagog Nadejda Dmitriyevna, “Her yıl bölüm olarak üniversitemizde 'Tolerans Haftası ' düzenliyoruz. Bu etkinlik, Rusya'da birçok üniversitede her bölümden öğrencilerin katılımıyla kutlanıyor. Bugün burada Türk- Rus Kültür Merkezi'nin katkılarıyla yapılan ebru sanatının tanıtılmasından büyük keyif aldık. Şunu belirtmek istiyorum ki, ebru sanatı öncelikle benim ve bizim öğrencilerimiz için çok ilginçti. Böyle güzel sanatların ne kadar gerekli olduğunu izlemiş olduğumuz ebru terapilerinden görmüş olduk. Art terapi olarak da kullanılan ebru sanatı çoğu kişinin iyileşmesine yardımcı oluyor. Türk -Rus Kültür Merkezi'ne böylesine güzel, samimi, çalışmalar yaptıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

Güzel sanatlar fakültesi öğrencisi Kersanova Katerina, “Bugün burada Tolerans Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programlarda katılımcı olarak bulunuyoruz. Burada ebru sanatının tanıtılmasından dolayı çok mutlu oldum. Sanatçı Edip Asan tarafından ebru tekniklerini yakinen görmüş olduk. Daha öncede ebru sanatını art terapi alanında da kullanıldığını öğrendik. Ayrıca izlemiş olduğumuz videolarda bu sanatın fiziki yönden engelli olan kişilere terapi amaçlı yapıldığını gördük. Yapılan çalışmalar takdire şayan. Bu yüzden Türk -Rus Kültür Merkezi'ne ben ve arkadaşlarım yapılan bu çalışmalarda destek vermek isteriz.'' değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.