Rusya Merkez Bankası’nın müdahalesi doları dizginledi

Rusya Merkez Bankası’nın müdahalesi doları dizginledi
Petrol fiyatlarının düşmesi ve Ukrayna krizi nedeni ile uygulanan yaptırımlar Rusya mali piyasalarında dalgalanmalara neden oluyor.

Dün petrol varil fiyatlarının 70 doları görmesinin ardından 54 rubleyi de aşan dolar sabah saatlerinde sert bir şekilde düştü.

Rusya Merkez Bankası'nın müdahalesi ve yeni müdahaleler yapabileceği yönündeki açıklamalar etkili oldu. Dolar 200 kapek kayıpla 52,24 rubleye gerilerken, 146 kapek düşen avro ise 64,19 rubleden işlem görüyor.

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada rublede yaşanan devalüasyonun mali istikrar açısından risk oluşturduğu belirtildi. Rublede yaşanan aşırı değer kaybının enflasyon açısından da olumsuz etkisi olabileceğine dikkat çekildi.

Rublenin reel değerinde olmadığı kaydedilen açıklamada, herhangi bir miktar sınırlaması olmaksızın müdahalede bulunabilecekleri ifade edildi. Rusya Merkez Bankası dün de 700 milyon dolarlık arz yapıldığını açıklamıştı.

Rusya Merkez Bankası 11 Aralık'ta Yönetim Kurulu'nun toplanacağını, faiz oranları başta olmak üzere ülke ekonomisi ve yeni tahminler konusunda çalışma yapılacağını belirtti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.