RUHUNUZ ŞAD OLSUN

İstanbul’da gerçekleştirilen hain terör saldırısı sonucu, çoğunluğu polis olan 38 vatandaşımız şehit oldu. Canımız yandı. Yüreklerimiz koptu. Gözlerimiz doldu. Gönüllerimiz ağladı. Vicdanlarımız sızladı. Şehit yakınlarımızın feryatları zihnimizde aks buldu. Gözü yaşlı dul kalmış bacılarımız ve gelinlerimiz, arkasından bakarak nereye gittiğini bilmediği babasına el sallayan bebelerimiz, bağrına taş basmışçasına “oğlum vatana helal olsun” diyerek acısını ve göz yaşını bastırmaya çalışan yaşlı anne ve babalarımız bilsinler ki, evlatlarının ruhları şad, makamları cennet, kabirleri nur olmuş ve dolmuştur.

Vatanımızı korumak zorundayız. Vatan korunmasında canını feda edenlerin şehit olduğunu biliyoruz. Vatanımızın savunması için Çanakkalede 250 bin gencimizi şehit verdiğimizi hatırlıyoruz. Vatanımızın her karesinde şehit kanlarının bulunduğunu evlatlarımıza hatırlatıyoruz. Dünyanın en önemli coğrafyasında bulunan ülkemiz korunması gereken kutsallarımızdandır. Sırasıyla, nöbetleşe bu vatanı düşmanlardan koruyacağız. Ahirette Cehennem ateşinin yakamayacağı gözlerden bir tanesinin vatanı için nöbet bekleyen gözler olduğunu, mensubu olduğumuz dinimizin değerleri ve insanlığın son Peygamberi bizlere müjdelemiştir. Diğerinin de Allah yolunda yaş döken gözler olduğunu biliyoruz.

Şehit yakınlarının çekmiş oldukları acıyı ve gönüllerindeki yangını söndürecek müjdeler veriyor Rabbımız Kur’anda. Şehitlerin ölmediği, onların Allah tarafından rızıklandırıldığı ve Allahın katında bulundukları  müjdelenir şehit yakınlarına. Şehitlerin Cenneti kazandıkları ve ailelerine şefaat edecekleri belirtilir Peygamber hadislerinde. Müslüman olarak elde etmeyi arzuladığımız ahiret hayatının en yüksek makamına erişmiş olurlar şehitlerimiz. Cehennem ateşi onları yakamaz, Cennet onların mekanı olur, özel rızıklar Allahın onlara sunduğu lütuftur, Yüce Allahı görmek onların kazanımlarıdır, aileleriyle Cennette yaşamak  haklarıdır. Peygamberlerden sonra en ulvi makama ulaşmış olan şehitlerimiz dünyada da yakınlarının onur  ve gurur duydukları değerleridir. Yüce Allah insanların canlarını ve mallarını Cennet karşılığından satın alır bilgisi Kur’anın buyruğudur. Böylesine üstün makamlara ve lütuflara sahip olan şehitlerimiz nedeniyle onur ve gurur duyuyoruz. Geride kalan kederli ailelerine şehitleri nedeniyle Rabbımızın lütuf, bereket ve rahmet lütfedeceğini biliyoruz.

Ülkemizde yapılması planlanan yeniliklerin ve değişimlerin programlandığını gören hainler, birliğimizi bozmak, milletimizi huzursuz etmek, güvensizlik ortamı oluşturmak, ülkemizi yaşanmaz bir bölge olarak göstermek için hep birlikte harekete geçmektedirler. Karşılaştığımız bu terör olayları her birimizin yüreğini elbette kanatıyor. Gözlerimizi ve gönüllerimizi yaşartıyor. Ama bu vatanın hiçbir sevdalısı vatanı için şehit olmaktan da korkmuyor. Vatanı için şehadete koşacak 80 milyon vatan evladı var ülkemizde. Ülkesine gönül veren vatan sevdalılarının, vatanları için üzerlerine düşeni yapmaktan bir saniye bile geri durmayacağını bütün hainler bilmelidir. Rabbımızdan bu hainlerin, canilerin, zalimlerin kahr olmasını niyaz ediyoruz.

Emperyalistlerin taşeronluğunu yapan omurgasız hainler bilsinler ki, vatanımızı böldürmeyeceğiz. Ahmetlerimizi, Mehmetlerimizi, Muratlarımızı vatanımıza feda edeceğiz, Ayşelerimiz, Fatmalarımız,  Havalarımız  vatanımızı korumak için yeniden Hasanlar, Hüseyinler doğuracak. Ama ve asla bu ülke satılmayacak, bölünmeyecek, bir ve beraberlik içinde kimsenin sömürgesi olmadan dimdik ayakta duracaktır. Hain emel sahipleri bunu bilmeli, hesaplarının tutmayacağını görmeli, egemenlere taşeronluk yapmanın dünyalarını ve ahiretlerini karartacağını öğrenmelidir. Tarihi süreçlere bakıldığında sömürge altına girmemiş tek İslam beldesinin ülkemiz olduğu unutulmamalıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR