"RÖTUŞ"MUŞ

"RÖTUŞ"MUŞ
Çiftlik (İstiklal) Caddesi'nin bitmeyen giydirme (mantolama) çilesi adeta bir sosyal yara hâline geldi. Çalışmalar başlamadan önce verilen sürelerin üzerinden ne kadar zaman geçtiğini neredeyse kimse hatırlamıyor.

Vatandaşlar "Sanki bu cadde hiç bitmeyecek, psikolojimiz bozuldu" yorumlarıyla bezginliklerini dillendirdiler.

BİTMEYEN GİYDİRME
22 Temmuz 2014'te bitimi için iki-üç ay zaman biçilen bina giydirme çalışmaları adeta yılan hikâyesine döndü. Yapımı bitmeden bakımı gündeme gelince de haberleştirdiğimiz çalışmalar, şimde de "rötuş" adı altında sürdürülüyor.

MAKYAJ ÇALIŞMASI
Daha önce ulaştığımız yetkililerin "bakım ve tadilat" dedikleri çalışmalar, son birkaç yağmurdan sonra tekrar başladı. Fakat bu sefer, yapılan çalışmanın adı "rötuş" olarak özetlendi. Vatandaşlar, bu çalışmaları "makyaj çalışması, her yağmurda boyaları akıyor" şeklinde değerlendirdiler.

HEYKEL Mİ BU?
Cadde sakinleri ve caddeyi kullananlarla konuşulduğunda, rötuşun heykel çalışmalarında sözkonusu olduğu belirtilerek, yoksa binalar heykel de biz mi bilmiyoruz, şeklindeki yorumlarla karşılaşıldı. Gençlerden bazıları, kendi aralarında kullandıkları şekliyle,"Bitmeyen tamiratlar kal getirdi" dedi.

AŞİKÂR BELLİ DE...
Gazetemiz İmtiyaz Sahibi ve  Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır Çiftlik Caddesi'nde yapılan restorasyon için bir köşe yazısında, bu malzemelerin kalitesiz olduğunu ve yanlış kullanıldığını vurgulamıştı. Mimari yapılarda imzası bulunan Bahadır'ın yaptığı bu yorumlardaki haklılığı bir kez daha kanıtlanmış oldu. Artık bu malzemelerin cidden baştan savma bir değerlendirmeyle seçildiği aşikâren belli oldu. 

BÜYÜK FİYASKO
"Çiftlik Cadde AVM" projesi her yönüyle elde patlayan bir proje olarak şehir tarihinde yerini almaya baş aday. Esnafı işlerin kesatlığıyla, cadde sakinlerini bitmeyen tamiratlarla canından bezdirmekten başka bir kârı olmayan bu berbat durumun, ne zaman, kimler tarafından ve ne kadarlık bir zaman diliminde çözülebileceği ise bir muamma olarak zihinleri işgal etmekte. Ahmet Ufuk ERKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum