ROMANLAR SAHİPSİZ DEĞİL

ROMANLAR SAHİPSİZ DEĞİL
Bir tepki de Ülkü Ocakları'ndan geldi...

Geçtiğimiz haftalarda Samsun'da yerel bir gazetede köşe yazarı H.KAYNAR’ın “Başkan İşini Bilir!...” başlıklı köşe yazısında, Roman vatandaşları için hakarete varan sözlerine bir tepkide Samsun Ülkü Ocakları’ndan geldi. 

Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı Samsun İl Başkanı Hüseyin Kürşat GEZE beraberindeki vakıf yöneticileriyle beraber Samsun İli Roman Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret ederek, burada roman vatandaşlarla bir araya geldi.  Söz konusu yazı ile ilgili Dernek başkanı Mümin ERGÜLER ile görüşen Hüseyin Kürşat GEZE söz konusu yazının sadece romanları hedef almadığını, Türk Milletinin bir unsurunu hedef alarak Tüm Türk milletine yapılmış hakaret olduğunu söyledi. 

AÇILAN DAVANIN TAKİPCİSİ OLACAĞIZ
Ziyarette konuşan Ülkü Ocakları İl Başkanı Geze, “Yazıyı ilk okuduğumda hakareti bana yapmışlar gibi üzüldüm. İnsanları o ya da bu olarak ayırmak çok kolay. Bir dönem Türkiye’de 36 etnik unsur yaşıyor açıklaması yapılmıştı. Bu 36 etnik unsurdan en otuzu bu ülkeni has evladıdır. Ayrılmaz bir parçasıdır. Şimdi Aleviler Sünnileri dışlarsa, Sünniler şafileri dinden dahi saymazsa, bu ülkede yaşayan Ermenileri Türkler yok sayarsak, Romanlar bizden farklı dersek bunun sonu nereye gidecek? Halbuki biz bir vucudun gerçekten parçalarıyız. Önemli olan gelecek nesile bu kardeşliği hoşgörüyü aktarmaktır. Biz atamızdan böyle gördük, gelecek nesile bunları öğretmeliyiz. Bu doğrultuda açtığınız davanın her zaman destekçisi olacağız.” dedi. 

ROMANLAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN ÖZ EVLADIDIR!
Roman Türkleri Dernek Başkanı ERGÜLER, “ Söz konusu köşe yazısı sonrası Hayati KAYNAR’i arayarak romanların alındığını bir özür beklediğimizi ilettik. Sözlerinin arkasında olduğunu ama istersek sus payı misali hakkımızda haber yaptırabileceğini söyledi. Peki sayın başkanım size soruyorum söz konusu köşe yazısını okudunuz. Biz ne zaman para için onurumuzu sattık?  Romanlar hakkında diyor ki 'Ciğeri beş para etmez insanlar', Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihine bakalım. Romanlardan biri bayrağına, sancağına, askerine, polisine ihanet etmiş midir? Asla etmez. Romanlar Türkiye Cumhuriyeti'nin öz evladı ve gerçek kimliğidir” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.