Roman Projesinin Kapanışı Yapıldı

Roman Projesinin Kapanışı Yapıldı
Roman projesinin kapanışı yapıldı

Canik Belediyesi ile Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü “İnsana Değer, Geleceğe Değer” projesinin kapanışı yapıldı. AB Hibeli proje kapsamında Roman vatandaşların sosyal ve istihdam alanlarında gelişimi için bir çok faaliyet yapıldı.

AB Hibe Programı çerçevesinde Canik Belediyesi ile Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği tarafından yürütülen "İnsana Değer, Geleceğe Değer" projesi düzenlenen kapanış programıyla sona erdi. Roman vatandaşların sosyal, kültürel ve istihdam alanlarında gelişimine yönelik bir çok faaliyetin yürütüldüğü projenin Anemon Otel’de düzenlenen kapanışına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta, Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen, Proje Koordinatörü Salihan Demirbaş, Proje Asistanı Funda Köş katıldı.

AB HİBELİ PROJE

Projenin kapanış programında konuşan Başkan Genç, “Toplumumuzun her kesimi ile ilgili her alanda yaptığımız çalışmalardan birisi olan İnsana Değer Geleceğe Değer projemiz, AB Hibe Programı çerçevesinde yürüttüğümüz bir projedir. İlçemizde birlikte yaşadığımız, aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı şehri paylaştığımız Roman kardeşlerimizin sosyal entegrasyonu ve istihdamlarını artırmaya yönelik uyguladığımız bu projemizi oldukça anlamlı buluyorum. Roman vatandaşlarımız için eğitim ve istihdam çalışmalarının yapıldığı proje çerçevesinde 2 çalıştay düzenlendi. Çalıştaylarda, Roman vatandaşların istihdam ve sosyal sorunları üzerinde duruldu. Canikli 55 Roman öğrencimizi Çanakkale'ye gönderdik. Yine düzenlenen sosyal ve kültürel etkinlikle projenin Roman vatandaşlarımıza önemli katkılar sağladığına inanıyorum” dedi.

FARKLILIĞIMIZ, ZENGİNLİĞİMİZ

Hoşgörü dini İslam'ın mensubu olarak her bir insanı sevdiklerini belirten Başkan Genç, “Yaşam biçimimiz, dünya görüşümüz birbirinden farklı olabilir, isimlerimiz, renklerimiz, inançlarımız her ne olursa olsun, bizler hep birlikte, yaratılmışların, mahlukatın en şereflisiyiz.  İşte onun için Yunus'un söylediği gibi; yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bu hoşgörüyle gerek Yavuzselim Mahallemizde, gerek Hacıismail, gerekse 200 Evler Mahallemizdeki vatandaşlarımıza hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Çünkü Roman vatandaşlarımızın bizim zenginliğimiz olduğunun bilincindeyiz. Canik Belediyesi olarak Roman vatandaşlarımız için çok önemli çalışmalar yaptık.  Her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk, onlara destek verdik” diye konuştu.

FİZİKİ VE SOSYAL DÖNÜŞÜM

Yavuzselim, 200 Evler ve Hacıismail Mahallesi'nde çok yönlü bir dönüşüme imza attıklarına işaret eden Başkan Genç, “Bu mahallelerimizde fiziki anlamda Güzel Evim Mutlu Geleceğim projesini uyguladık ve yorgun, eski binaları yeniledik. Sokaklarımızı parke taşla döşedik ve kaldırımlarımızı yaptık. Elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon altyapı çalışmaları tamamlandı. Cami ve okul çevre düzenlemeleri yaptık. Ayrıca Roman vatandaşlarımıza yönelik eğitim, kültür ve sosyal etkinlikler ve programlar gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Yavuzselim mahallesine çok güzel bir kültür merkezi kazandırıyoruz. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinin içerisinde kadınlarımız için kurs ve eğitim mekanları, çocuklarımız için sıbyan okulu olacak. Gençlerimiz kurs merkezlerinde geleceğe hazırlanacak. Çok amaçlı salonumuz bu bölgemizde önemli bir eksikliği giderecek. Yine içerisinde Müzik Okulu olacak. İnşallah en kısa zamanda açarak hizmete sunacağız. Bu güzel projeyi hayata geçiren ve emeği bulunan herkesi kutluyorum” şeklinde konuştu.

CANİK BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR

Karadeniz Bölgesi Roman Kültürünü Araştırma Eğitim ve Kalkındırma Derneği Başkanı Selim Gökçen de, şunları söyledi: “Bu ve benzeri projeler Roman vatandaşlarımızın sosyalleşmesi, eğitimi, istihdamı açısından çok önemli. Bu konuda Canik Belediyemiz her zaman duyarlı davranarak yanımızda oldu. Canik Belediyesi'nin proje ortağımız olması, Roman vatandaşlarımızın sorunlarının tespiti ve çözüme kavuşturulması bakımından bizim için avantaj oldu. Bu bakımdan Canik Belediye Başkanımız Osman Genç'e ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'ya teşekkür ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.