ROBOT YARIŞMASI HEYECANI SÜRÜYOR

ROBOT YARIŞMASI HEYECANI SÜRÜYOR
“Yapay Zeka” sloganıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde düzenlenecek olan “13. Uluslararası MEB Robot Yarışması” Yaşar Doğu Spor Salonu’nda yapılacak.

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen yarışmanın 13.sü Samsun Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu’nda 10-11-12 Nisan 2019 tarihlerinde düzenlenecek.  Her yıl binlerce insanın heyecanla takip ettiği etkinlik Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışlarının 100. yılı kapsamında Samsun’da yapılacak. Bu yıl 16 ülkeden 6 bin 2 katılımcı, geliştirdikleri 3 bin 489 robot ile yarışmaya başvuru yaptı. En yüksek katılımın İstanbul’dan yapıldığı açıklanırken, Samsun’dan da 299 katılımcı, 144 robotla yarışmada yer alacak.

omu-meb-robot-yarismasi-2.jpg

Yarışmalar 12 kategoride yapılacak
Meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması ve toplumda bu alanda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı, lise ve üniversite öğrencilerinin katılacağı yarışma; “Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), İnsansı Robotlar, Endüstriyel Robotik Kol, Tasarla-Çalıştır, Yumurta Toplama (CarettaCaretta) ve Serbest Proje” olmak üzere 12 kategoride gerçekleştirilecek. 

omu-meb-robot-yarismasi-3.jpg

Ondokuz Mayıs Üniversitesi de “Serbest Proje” kategorisinde “Prototank” isimli projesiyle Samsun’dan bu kategoride yarışmaya katılmaya hak kazanan tek kurum oldu. Mühendislik Fakültesi’nden 4 öğrenci de yarışmalarda hakem olarak görev alacak.Yarışmada dereceye giren robotlar için öğrenci ve danışmanlarına para ödülü verilecek. Yarışmayla ilgili bilgi, iş ve işlemlere "http://robot.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

omu-meb-robot-yarismasi-4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.