Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

REZERVASYON

İnsan oğlu, Dünyevi işlerinde rezervasyon adı altında işlerini düzene koymaktadır. Yaşayış denilen zaman dilimi içinde, Seçimleri, tercihleri, arzu ve istekleri doğrultusundaki yaşayışlarının elbette ki bir bedelinin olduğudur. Seyahate çıkmanın, otelde ve bir kampta kalmanın, Lokanta da yemek yemenin, uyku dan, uyanıklığa, gezmeden tozmaya, her şeyin bir bedelinin var olduğudur.

 

Allah’ın da insanları sınıflandırmada bizlere bildirdiği karakterler, insan’ın Dünyevi tercihlerini oluştururken, bu tercihler doğrultusundaki yaşantının ebedi hayat için de bir rezervasyon olduğu gerçeğidir.

 

Kur’an-ı Kerim’in VAKİ-A Suresi

 

1)Kıyamet koptuğu zaman.

7)Siz ÜÇ sınıf olursunuz.

8)Üç sınıfın biri SAĞDAKİLERDİR.

Sağdakiler kimlerdir? Amel defteri SAĞ ellerine verilenlerdir.

 

9)Diğerleri SOLDAKİLERDİR. Soldakiler kimlerdir ? Amel defteri SOL tarafından verilenlenlerdir.

 

10-Üçüncüsü de İMANDA ileri gidenlerdir.

11-İşte onlar ALLAH’a en yakın olanlardır.

12-Nimetleri bol Cennetlerdedirler.

 

Sağdakilerin ve Onuncu ayetteki imanda ileri gidenler Eshab-ı Yemin ‘in  CENNET ve nimetleri ile müjdelenen halleri, bildirirlirken, SOLDAKİLERİN Cehennemdeki halleri bildirilmektedir.

 

Bu konu Kur’an-ı Kerim’in Vaki-a Suresine ilaveten, Hakka Suresinin 25 ile 37 Sureleri. Beled Suresinin 19-20. Rahman Suresinin 62 ayetlerinde tarif edilirken, MÜNAFIKIN Suresi 4. Ayetinde geçmişte olduğu gibi, günümüzde daha çok örnekleri görülen İnsan tipleri dile getirilmektedir.

 

Bu konuyu elbette ki bir çok akıl sahibi insan bilmektedir. Tekrar da fayda vardır düşüncesiyle sutunuma taşımamın, Kendini modernize gören günümüz insanının bu konudaki tercihini bilmesine yardımcı olmaktır

 

Nefis muhasebemiz bizi bu tariflerde hangi gurubu dahil etmektedir.? Tercihlerini dünyada yapmak mecburiyetinde olan İNSAN ‘ın bu yollardaki gayretleri elbette ki bir nevi REZERVASYON olmaktadır.

 

Allah’ın emirlerine uygun yaşamayı ve Ölmeyi arzu eden bu milletin fertleri, Küfrün tasallutu altında, bu gün acaba nerelerde gezinmektedir. Neleri tercih etmektedir. Ateşe koşan kelebekler gibi, Şeytanın tuzağında CEHENNEM’e gitmek için yarışanlar kendilerine nice gerekçeler bulara,k döşeği ateş olan o azaba koşmaktadır.

 

Tercihleri, gayretleri Allah’ın emirlerine karşı gelerek, kendilerini SOL da ilan edenler, o yolun İlahi tarifine rağmen, direnenler, Teviller yapanlar, yanı başlarındaki Şeytanın igfalatını göremiyor, anlayamıyorlarsa, Gözlerine rağmen,Göremiyor. Kulaklarına rağmen gerçekleri duyamıyorlarsa, Akıllarına rağmen doğruları kabul etmiyorlarsa , kendi iradeleri yaptıkları tercihlerin elbetteki karşılığını da göreceklerdir. . .

 

“KİM BU DÜNYA HAYATINI ve ONUN ÇEKİCİLİĞİNİ İSTERSE,ONLARA DÜNYADA YAPTIKLARININ KARŞILIĞINI TAM OLARAK VERİRİZ. ONLAR ORADA HİÇ BİR ZARARA DA UĞRAMAZLAR.

 

İŞTE BUNLAR, AHİRETTE KENDİLERİ İÇİN ATEŞTEN BAŞKA, HİÇ BİR ŞEYLERİ OLMAYAN KİMSELERDİR. YAPTIKLARI ŞEYLER ORADA BOŞA GİTMİŞTİR. ZATEN İŞLEDİKLERİ ŞEYLER DE BATILDIR. “

(Kur’an-ı Kerim Hud Suresi 15-16)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR