Resim Dalında İlkokullar Birincisi...

Resim Dalında İlkokullar Birincisi...
Samsun 19 Mayıs ilçesinden Çağrı Akay Yazıcı, resim dalında dünya birincisi oldu

“ Hava Sporlarının Doğa İle Uyumu ” konulu resim yarışmasına, Türkiye’nin çeşitli illerinden 6000’in üzerinde resim gönderildi. Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Kıran, Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meliha Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Öğretmeni Yaşar Şahin, Ankara Resim ve Heykel Müzesi Müdürlüğü’nden Ressam Güler Rastgeldi’nin oluşturduğu seçici kurul üç ayrı yaş grubundan dereceye giren eserleri ve dünya 1. sini seçti.

FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması 2016 Türkiye Elemeleri Yapıldı.

          Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) tarafından üye ülke çocuklarına havacılığı sevdirmek amacıyla düzenlenen FAI Genç Ressamlar Resim Yarışması’nın Türkiye elemesi 15 Mart 2016 Salı günü THK Genel Başkanlığı’nda yapıldı.

Elemeler sonrası yapılan Final’de Samsun 19 Mayıs Cumhuriyet İlkokulu’ndan 4-F Sınıfı öğrencisi Çağın Akay Yazıcı 6-9 Yaş Grubu’nda Dünya birincisi olarak Samsun ve 19 Mayıs ilçesi adına büyük bir başarıya imza attı.

Dünya 1. Si Çağın Akay Yazıcı, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında, 23 Nisan Ulusal VE Egemenlik Çocuk Bayramı’nda, ilkokullar arası resim yarışmasında da ilçe 1. si olmuştu. Oktay ZERRİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.