RESCON PROJE TOPLANTISI İÇİN BELÇİKA’DA

RESCON PROJE TOPLANTISI İÇİN BELÇİKA’DA
Resilience and Self-Confidence by Children (Çocukların Özgüven ve Dirençliliklerini Desteklenmesi için Yenilikçi Metotlar) projesinin 2. Toplantısı Belçika’nın Kortrijk kentinde gerçekleştirildi.

Projenin Türkiye’deki sürecini yürüten ve yaptığı çalışmalarla RESCON projesini destekleyen, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Samsun Özel Eğitim Uygulama Okulu III. Kademe Müdürü Ayhan Taşkın ve Samsun RAM Rehber Öğretmeni Musa AKIN katıldı. Ayrıca Belçika’daki proje ortağı St.-Paulusschool’un ev sahipliğini yaptığı proje toplantısında, tüm proje ortağı ülkelerindeki Çocukların Özgüven ve Dirençliliklerini Desteklenmesi ile ilgili “İyi Uygulamalar’’ paylaşıldı. 

 

KATILIMCILAR TARAFINDA TAM NOT ALDI

Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de yaptığı sunumda Samsun’da yürütülen “İyi Uygulama’’ olarak, Fatih Temiz Ortaokulu’nun, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğini alarak Canik İlçesindeki tüm ilkokul ve ortaokullarında yürütmüş olduğu ‘’Koridor Oynuyorum, Strateji Geliştiriyorum’’ projesini RESON proje ortakları ile paylaştı. Canik Projesi diğer ülke katılımcılarından oldukça beğeni aldı.Belçika’daki proje toplantısı, konu ile ilgili proje ortaklarının sahip olduğu deneyimleri paylaşmasına öncülük ederek ve ortakların ev sahibi kurum olan St.-Paulusschool’daki eğitimsel yaklaşımları yakından görmesini sağlamıştır. Projedeki bir sonraki uluslararası etkinlik olan ‘’RESCON Eğitmen Eğitimi’’ Mart ayı içerisinde, İtalya’nın Viterbo şehrinde gerçekleştirilecek.. 

Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.