RENGARENK UÇURTMALAR GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTU

RENGARENK UÇURTMALAR GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTU
Samsun'da "Uçurtmamda Sevgi Var" şenliğinde rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünde dalgalandı.

Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Atakum Bilim Sanat Merkezi'nce 2021'in "Yunus Emre ve Türkçe Yılı" ve "Hacı Bektaş Veli Yılı" olması dolayısıyla Batıpark'ta "Uçurtmamda Sevgi Var" şenliği düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Rengarenk yüzlerce uçurtma gökyüzünde dalgalanırken çocuklar kadar büyükler de eğlenceli vakit geçirdi.

20210612-2-48727560-66025719.jpg

Vatandaşlar hafta sonunu doğa ile iç içe, yeşillik alanda bir arada geçirmenin keyfine vardı. Çocuklar, uçurtmanın nasıl uçacağına dair teknikleri öğrenmek için ailelerinden yardım alırken büyükler de çocuklarıyla birlikte uçurtma uçurmanın mutluluğunu yaşadı.

20210612-2-48727560-66025722.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, gazetecilere, şenliğin birlik ve beraberlik duygusunun güçlenmesi amacıyla düzenlendiğini söyledi. Atakum Bilim Sanat Merkezi Müdürü Hamza Tural ise Türk-İslam geleneğindeki önemi sık sık vurgulanan "Şiddete karşı sevgi ve hoşgörü" şiarıyla gerçekleştirilen şenlikte, Yunus Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli şiir ve deyişlerinin yer aldığı uçurtmaların öğrenciler ve veliler tarafından gökyüzüne gönderildiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.