Menderes Yiğit

Menderes Yiğit

Rektörlük Seçimi

Sevgili dostlarım, bildiğiniz gibi 19 Mayıs Üniversitesi"nde Rektörlük seçimi yaklaşıyor. Seçimle ilgili olarak haliyle şimdiden birçok kulis faaliyetleri yapılmakta, türlü türlü isimler, türlü türlü fikirler ortaya atılmaktadır. 

Efendim Menderes kulunuz olarak şimdi 8 yıla yakın bir süredir Sayın Ferit Bernay yönetimi tarafından idare edilen 19 Mayıs Üniversitesi"ndeki kulis faaliyetleri hakkındaki düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz üzere 750 civarında Öğretim Üyesi"nin yaklaşık 500"ü sol tandanslı, 250 civarı ise sağ tandanslı.  İlkönce bunu aklımızın bir köşesine yazalım.

Efendim gelelim şimdi kulis faaliyetlerine. Edindiğim bilgilere göre 19 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü için OMÜ-DER Erdal Ağar ve Sait Bilgiç isimleri üzerinde dururken muhafazakar kesim Hüseyin Akan ve Haydar Şahinoğlu isimleri üzerinde duruyor. Öte yandan sol cenah Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmet Şenel ile Veteriner Fakültesi eski Dekanı Hakan Muğlalı"nın adaylığına da yeşil ışık yakmış durumda. Rektör yardımcıları Barış ve Ertuğrul Beylere Rektör Bey"in izin vermediği de kulislerde konuşulanlar arasında. Hakan Leblebicioğlu"nun cemaat adına ipi göğüsleme mücadelesi vereceği de malumunuz.

Sevgili dostlarım kulislerde OMÜ-DER"in kendi adayları arasında önseçim yapıp aday listesini teke düşürmeye çalıştığı yönünde söylentiler de mevcut. Bu arada Cumhurbaşkanı"na yakın adamları bulmak için il il gezen Rektör adayları bulunduğu da fısıltı gazetelerinin manşetlerinde yer alıyor. “Kim bunlar?” derseniz isimlerini sizlerle paylaşmanın etik olmayacağı kanaatindeyim. Ancak zamanı geldiğinde onu da yazabiliriz.

Efendim şimdi de gelelim Menderes kulunuzun düşüncelerine. Malum olduğu üzere akademisyenlerin genellikle siyasette pek başarı gösteremedikleri bilinen bir gerçektir. Bu siyasi başarısızlığın getirmiş olduğu düşünce yapısıyla hareket eden bir kısım akademisyen, “Ferit Bernay"ın ilk ataması 70 küsur oyla gerçekleşti. Pekâlâ, şimdide aynı şey söz konusu olabilir” düşüncesi içerisine girmişler. Bu nedenle de herkes Rektörlük seçimi için kendine oynamaya başlamış.

Siyasi öngörüleri daralan bazı akademisyen arkadaşlarımıza sormak ta yarar var, “A Be kardeşim, o günkü siyasi konjonktür ile bu günkü siyasi konjonktür aynı mı? Şu ana dek atanan Rektörler kaç oy alarak atandı?

Bilmez isen soracaksın. Bu kardeşlerimiz de “Peki ne yapalım?” diye soracaklardır haliyle. Menderes kulunuz olarak kanaati acizanem odur ki, “Beyler, aklınızı başınıza alın. Az veya çok matematikten anlayın. Ya kendiniz tek aday etrafında toplanın veya ılımlı liberal veya sosyal demokrat bir adayla işbirliği yapın. Global dünyada “Küçük olsun benim olsun” zihniyetinden vazgeçin. “Büyük olsun hepimizin olsun” zihniyetini hakim kılmanın mücadelesini hep birlikte verin. Böyle yapın ki, gerilen toplumu uzlaştırıp ilime, irfana, halkımıza, ilimize ve vatanımıza daha verimli hizmet etmiş olursunuz”

Adım Hıdır, bildiğim budur. Kalın sağlıcakla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Menderes Yiğit Arşivi
SON YAZILAR