REKTÖR ÜNAL ÖDÜL ALAN AKADEMİSYENLERİ KUTLADI

REKTÖR ÜNAL ÖDÜL ALAN AKADEMİSYENLERİ KUTLADI
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal,  6. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarında (ISIF 2021) ödül almaya hak kazanan akademisyenleri ağırlayarak tebrik etti.

Rektörlükte gerçekleşen görüşmede Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, ödül sahiplerini tek tek kutlayarak kendilerine başarılarının devamını diledi. Ziyarette Rektör Ünal, 182 yerli, 72 yabancı olmak üzere 254 buluşun katıldığı ISIF 2021’de ödül alan akademisyenlere teşekkür belgesi ve üniversitenin hediyelerini takdim etti.

omu-7599.jpg

Rektör Ünal, yaptığı değerlendirme konuşmasında akademisyenlerin kazandıkları ödüllerin Üniversite’nin ileriki süreçte neleri başarabileceğini göstermesi açısından son derece önemli olduğunu söyledi. Rektör Ünal, ISIF 2021’de OMÜ’nün ortaya koyduğu performansta akademisyenlerin bireysel çabalarının da olduğunu belirtti.  2022 Teknofest’in Samsun’da gerçekleşeceğini hatırlatan Rektör Ünal, “Üniversite yönetimi olarak olayı farklı değerlendirmek istiyoruz. Teknofest’i Üniversite adına bir değişimin başlangıcı olarak görüyoruz. Üniversite’nin varlık nedeninin eğitim ve Ar-Ge çalışmaları olduğu bilincindeyiz. Bu alanlarda ne kadar güçlü olursak 2022’deki Teknofest’de başarımız o kadar artacak. Geleceğe yönelik bir perspektifiz olacak önümüzdeki süreçte alt yapı ve donanım çalışmalarını arttıracağız.” ifadelerini kullandı.  

omu-7550.jpg

“Lisans düzeyindeki öğrenciler AR-GE çalışmalarına yönlendirilmeli”
Lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin AR-GE’ye yönlendirilmesi gerektiğinin de altını çizen Rektör Ünal, “Bunu üniversite eğitiminin bir parçası olarak görüyoruz. OMÜ’yü tercih eden öğrenci, AR-GE imkânlarından faydalanabileceğini bilerek tercih edebilmeli. Onun tercihini etkileyecek bir sonuç hedefliyoruz. Lisans düzeyindeki öğrencilerin OMÜ’nün imkânlardan faydalanarak düşünce üretecek ve düşünceyi projeye dönüştürecek yeteneklere sahip olması gerek. Bu noktada akademik danışmana ihtiyaç var. Tüm akademisyenlerimizin araştırma yapmadıkları durumlarda, danışman olarak sisteme katılmasını arzu ediyoruz. “ şeklinde konuştu. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

omu-7609.jpg

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.