REKTÖR ADAYINDAN AÇIKLAMALAR

REKTÖR ADAYINDAN AÇIKLAMALAR
Rektör Adayı Prof.Dr. Şenol Eren; “Üniversiteler kendi içinde ve dışında bütünleşmeyi sağlayabilmeli”

SAMSUN Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Adayı Prof.Dr. Şenol Eren, Üniversitelerin amacının, Türkiye’nin kalkınmasını sağlayacak olan bilimi ve fikri üretmek olduğunu, bunu yaparken de kendi içinde ve dışında toplumsal bütünleşmeyi sağlayabilecek potansiyeli oluşturması gerektiğini söyledi. 

"ÜNİVERSİTE TÜRKİYE'YE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORSA, ÖNCELİKLYE KENDİ İÇİNDE BÜTÜNLÜĞÜ SAĞLAMALIDIR"
Temmuz ayında yapılacak olan Rektörlük seçimi için çalışmalarını sürdüren Prof.Dr. Şenol Eren, mevcut şartlarda üniversitelerin Türkiye’nin sosyal, ekonomik ve bilimsel kalkınmasına karşı olan katkısının tartışmalı olduğunu açıkladı. Bu tartışmanın merkezinde üniversite ve şehir bütünleşmesi, üniversite ve sanayi bütünleşmesi, üniversiteler ve bilimsel araştırma projeleri yer aldığına dikkati çeken Prof.Dr. Şenol Eren, "Hali hazırda bu tartışma konuları ülkemizdeki bütün üniversitelerin ortak sorunudur. Bu sorunu aşmak için öncelikle üniversiteler kendi içlerindeki iç huzuru ve kurumsal bütünlüğü, kurumsal kültürü ve kurumsal kimliği kazanmaları gerekir. Bir üniversitenin istenen bilimi üretmesi ve bunu ülkemiz açısından bir katma değer olarak kullanabilmesi ancak bu şekilde mümkündür" dedi.  

"ÜNİVERSİTELER BÖLGESEL KALKINMAYA DESTEK OLMALIDIR"
Seçimler ve Yüksek Öğretim Kurumu’ndaki prosedürler sonrasında Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü olarak ataması durumunda, kurumsal olarak bu anlayışı hayata geçirmek için çalışacaklarını söyleyen Prof.Dr. Şenol Eren, "Türkiye’yi var olan potansiyeli ile birlikte geleceğe taşıyacak olan üniversitelerimiz, bulundukları bölgeyi tanıyarak gerçekleştirecekleri sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarla dinamizmin merkezi olmalıdırlar. Bu müteşebbis ruh ülkemiz açısından fevkalede önemlidir. Büyük ve güçlü Türkiye hedefine yürürken ihtiyacımız olan ruh bu ruhtur" diye konuştu.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum