REKTÖR ADAYI...

REKTÖR ADAYI...
Prof.Dr. Şenol Eren OMÜ Rektör Adayı

Haziran ayında yapılacak olan Ondokuz Mayıs Ünivesitesi (OMÜ) Rektörlük seçimi için Prof.Dr. Şenol Eren adaylığını açıkladı. Prof.Dr. Şenol Eren'in basın açıklaması şöyle:
"Değişim ve dönüşüm eksenli günümüz dünyasında üniversiteler genel olarak üç temel fonksiyonu yerine getirmeye odaklanmıştır. Bunlar eğitim, araştırma ve toplumsal katkıdır. Sadece eğitime ya da araştırmaya odaklanmış birinci ve ikinci nesil üniversiteler dönemi sona ermiştir. Günümüzde toplumla bütünleşmiş, disiplinler arası çalışabilen, eğitim ve araştırma fonksiyonlarını entegre eden yeni nesil üniversiteler revaç bulmaktadır.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak bu süreçte yer alma ve yeni nesil üniversite aşamasına geçme vakti gelmiştir. Büyük fedakârlıklarla sağlanan kaynaklar sayesinde ortaya çıkan araştırma ve eğitim çalışmalarını toplum ve ülke için somut kazanımlara dönüştürme ihtiyacı aşikârdır. Üniversitemiz, mevcut akademik kadrosuyla, sadece bulunduğu şehre değil, bölgesine ve bütün Türkiye’ye ciddî katkılar sağlayacak potansiyele sahiptir.
Bu noktadan hareketle, üniversitemizi yeni nesil üniversitelerin öncüsü ve seçkin bir örneğine dönüştürme ideali, mevcut akademik kadrosunun sağladığı güven duygusu ve 36 yıllık mensubiyetin vermiş olduğu sorumluluk bilinci ile Haziran 2016’da yapılacak seçimlerde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğumu bilgi ve takdirlerinize arz ediyorum.
Öncü ve güçlü bir yeni nesil üniversite hedefine yürürken idealimiz, katkı ve gayret sahibi her bir mensubunun saygı gördüğü, kurumsal kültürün ve aidiyet duygusunun geliştiği bir üniversitedir. Bu noktada temel gayretimiz, üniversitemizi şekillendirmek ve mensuplarımızı sınıflayıp görevlendirmek değil, üniversitemizle ve mensuplarımızla birlikte şekillenip gelişmektir.
Vicdanına dokunulabilir, hakkaniyete ve liyâkate dayalı, her zaman ulaşılabilir, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim vaadi ve idealiyle, seçim sürecinde desteğinize; seçim sonrasında da bilgi, birikim, motivasyon ve tecrübelerinize tâlip olduğumu hatırlatıyor, seçimlerin üniversitemiz ve mensuplarımız için hayırlı olmasını diliyorum.Selâm ve saygılarımla..."

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum