Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

REKABET KURUMU-SGK İŞLEMİ

1970 yıllarda CİHAT adlı bir gazete çıkartıyordum. Samsun Konak sinemasının oldugu S,S,K, ya ait İşhanındaki YENİGÜN matbaasında baskı yapılıyordu.

Sahibi Rahmetli LATİF YENİGÜN idi. O zaman SSK nın halleri anormaldi. Hastanede hastalardan ÇOK İLAÇ MÜMESSİLLERİ ellerindeki bavul tipi çantalarla doktorları gözlüyor. Hangi ilacı tanıtıyorlarsa sözde işlerini yapıyorlardı.

Başım ağrıyor diyen, Doktor orta boy bir poşete sığabilecek kadar İLAÇ yazıyor. SSK nın İFLAS ettirilmesi için her gayret dikkat çekiyordu. 

1992-1999 Kılıcdaroğlu dönemi ise, bu batışın en hızlı gelişen bir uygulaması idi. Ondan sonra ECEVİT hükümetinin Bakanı, ARTIK EMEKLİLERİ MAAŞ ÖDEYEMEZ durumdayız itirafı, Batırılışı hangi noktaya taşıdığının ikrarı oluyordu.

Şimdi ise DOLAR  ı SİLAH gibi kullanıp, ülkemizi KAOSA sokmak isteyen, YAHUDİ.SİYONİST sermayesinin bize YÖNELİK operasyonlarının uzantıları hala devam ediyor. Dolar 7 Tl. üzerine çıkması ile, Arz edilen İTHAL ve YERLİ üretim mallara, % 100, % 50 ZAMLAR yapanların, DOLARIN şu andaki 5 Tl çıvarındaki DÜŞÜSÜNE RAĞMEN, HANGİ GEREKÇE ile hala yukarı çıkartılan göstergedeki rakamlara takılıp kaldıklarıdır.

Hükümetimiz bu konunun Ülkemizdeki düzeni bozmaya yönelik operasyonların bir çeşidi olduğu konusundaki  açıklama ve uyarılarına rağmen, hala aynı konuda BOŞLUK bularak  arz ettikleri mallara ZAM yapanların KİTABINA UYDURDUKLARI HAKSIZ KAZANÇ LARIDIR.
ENGELLİLERİN KULLANDIKLARI HASTA BEZİ  ve HİDROFİL KATETER e yapılan ZAMLARDIR.

FELÇLİ HASTALAR İÇİN günlük 4 adet HASTA ALT BEZİ, Yine günde 6 adet HİDROFİL KATETER yönetmelik gereğinçe Doktor Raporu ile verilmektedir. Ancak bu aylık 120 adet BEZ, 180 adet KATETER SSK  ca EVRAK üzerinde verilir görülmesine rağmen, Günlük piyasa fiatlarının dikkate alınmadığı uygulamada, bu gün, 120 adet BEZ yerine 45 adet BEZ. Aylık 180 adet KATETER yerine 90 adet olarak uygulanmaktadır. 

KATETER İTHAL EDEN üç firma bulunmakta, Bunlar REKABET ETME yerine ANLAŞARAK ZAM YAPMAYI daha kestirme yol olarak görerek FİYATLARINI % 40-60 arasında artırmışlardır. 

DAR GELİRLİ ve ENGELLİ insanlarımıza bu şekilde yapılan ZAMLARI SGK Kurumu ve REKABET KURUMU nun GÖZDEN GEÇİRMESİNİN LUZUMLU OLDUGUDUR. 

SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN genişliği, Harcama kalemlerinin MİLYARLAR ve TİRİLYONLAR ile ifade edilmesi, BÜYÜK BİR PASTANIN ORTAYA KONMUŞ OLDUĞU GERÇEĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR.

ÖZEL HASTANELERİN VİZİTE ve TEDAVİ TARİFELERİNİN şu andaki UÇUK faturaları, TEDAVİ edilicilikten öte, HASTAYI TEDAVİYE BAĞIMLI HALE GETİRİLMESİ, PARA ve MENFAAT ın ÖN PLANDA YERİNE KONMASI İLE, TIPTAKİ HİPOKRAT yemini denilen göstermelik bir sözün ne derece doğru olarak uygulandığı sorusunu sordurmaktadır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR