REFERANDUM ÖLÇÜ DEĞİL

REFERANDUM ÖLÇÜ DEĞİL
Belediye başkanlarının ve il başkanlarının görevden alınmasında;              REFERANDUM ÖLÇÜ DEĞİL

  AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın metal yorgunları ve yolsuzluğa bulaşanlar teşkilatlardan ve belediyelerden temizlenecek açıklamasının ardından istifa eden bir çok il başkanı ve belediye başkanı ile ilgili bazı gazetelerde referandumda başarısız olan il teşkilatları ve belediye başkanları görevden alınacak yorumlarının doğru olmadığı öğrenildi. Bu konuda en önemli delil de 16 Nisan Referandumu’nda yüzde 72.88 oranında evet çıkan Konya il başkanının görevden alınması olarak gösterildi.

                                    O ZAMAN KONYA İL BAŞKANI NEDEN İSTİFA ETTİRİLDİ?

.       Bazı yerel gazetelerde çıkan haberlerde ve köşe yazarlarının beyanatlarında    Samsun teşkilatının 16 Nisan Referandumu’nda yüzde 68 evet oyu alması nedeniyle görevden alınacağı iddiasının doğru olmadığı Konya örneğinden rahatlıkla anlaşılmakta. Konya ilinde 16 Nisan Referandumu’nda yüzde 72.88 oranında evet oyu çıkmasına rağmen Konya il Başkanı’nın görevden alınması yapılan bu haberlerin manipülasyondan öteye gitmediği gerçeğini ortaya koydu.

                                       İL BAŞKANI VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TOPUN AĞZINDA

    Ankara kulislerinden alınan bilgilere göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değiştirmek istediği belediye başkanları ve il başkanları arasında Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın bulunduğu iddia edilmekte. Bu çerçevede öncelikli olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmazın, kasım ayı başına kadar istifa etmesi beklenmekte.

 

  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum