RAYLI SİSTEM TEKKEKÖY'DE

RAYLI SİSTEM TEKKEKÖY'DE
Tekkeköy Fakülte arası raylı sistem hizmete girdi

Fakülte Tekkeköy arası raylı sistem hattı hizmete girerek, yolcu taşımaya başladı.

 Gar-Tekkeköy arasına yapılan 14 kilometrelik ilave hat ile raylı sistem 31 kilometreye ulaşarak Tekkeköy Fakülte arasında hizmet vermeye başladı. Gar istasyonundan tramvaya binen Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve kamu kurum kuruluş temsilcileri hafif raylı sistemin ile Tekkeköy’e geldi. Protokolü, Tekkeköy İstasyonu’nda Tekkeköy Kaymakamı İbrahim Küçük ile Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar çiçekle karşıladı.

Tekkeköy’de raylı sevinci
Karşılamanın ardından protokol üyeleri Tekkeköy Yaşar Doğu Kapalı Spor Salonu önüne geçti. Burada bir konuşma yapan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Tekkeköy ulaşım alanında çok büyük bir hizmete kavuştu. Bizde bu dev yatırımın hizmete başladığı bu anlamlı günü, raylı sistem sevincimizi göstermek maksadıyla burada toplanmış bulunuyoruz. Bugün bu tarihi anın küçük bir hizmete alımını gerçekleştiriyoruz. İnşallah bu yatırımların açılışlarını Başbakanımız ile birlikte gerçekleştireceğiz. Artık Tekkeköy’den tramvaya binen bir kişi Fakülteye kadar tek araçla gidebilecek. Böylelikle halkımız ulaşımı hem ekonomik hem de daha modern ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilecek. Bu önemli ulaşım yatırımı ayrıca Samsun’un doğusu ile batısı arasında bir köprü vazifesi görerek şehri birleştirip, bütünleştirecek” dedi.
Konuşmanın ardından Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ve beraberindeki heyet Tekkeköy İstasyonu’ndan tramvaya binerek Cumhuriyet Meydanı İstasyonu’na kadar geldi.

“Samsun 31 km’lik bir hatta kavuştu”
Açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “İlk bugün ticari olarak Tekkeköy hattını açtık. Samsun-Tekkeköy arasında hafif raylı sistemin çalışmasının bir önemi var. Samsun’daki çalışma hayatının sanayi bölgelerinin kent merkezine ulaşımının sadece mevcut karayolundan yapılmış olması bir eksiklikti. Raylı sistem de bugün alternatif olarak devreye girdi. Şehrimiz bugün doğu-batı istikametinde böylece 31 km’lik bir hatta kavuştu. Bu hat günde 80 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip olacak. Şu anda biz 60 bin civarında yolcu taşıyoruz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.