RAPORTÖRLERE EĞİTİM...

RAPORTÖRLERE EĞİTİM...
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde devam edilen, “Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi ve Raportör Eğitimi”neSamsun’da devam edildi.

Kapasite raporu raportörlerine eğitim

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Samsun TSO ev sahipliğinde, Karadeniz Bölgesi’ndeki il ve ilçelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları’nda görev yapan, kapasite raporu raportörlerine, “Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi ve Raportörler” eğitimi verildi. 

 Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitime, Samsun’un yanısıra Çorum, Artvin, Gümüşhane, Rize, Sinop, Kastamonu, Giresun, Tokat, Ordu, Amasya ve Bayburt il ve ilçeleri Ticaret ve Sanayi Odaları’ndan Genel Sekreterler ve kapasite raporu raportörleri katıldı. Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük,  yatırım teşvik belgesi, yerli malı belgesi, dahilde işleme izin belgesi ve sanayi sicil belgesi gibi pek çok belgenin hazırlanmasında kullanılan kapasite raporlarına kamu kurumlarının büyük önem verdiğini söyledi.

Eğitimler devam edecek

Katılımcılara sunum eşliğinde bilgilerin verildiği eğitimde TOBB Sanayi Müdürü Mehmet Ali Bayram, odaların kapasite raporlarının ülkenin sınai üretim gücünü tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programlara ışık tutmak amacıyla düzenlendiğini belirtti.Bayram yaptığı konuşmada, raporların usulüne uygun hazırlanmasının ve otomasyon sistemine girilmesinin, verilerin düzgün saklanması ve istatistiklerin oluşturulması açısından da büyük önem taşıdığını, bu aşamada en önemli sorumluluğun eksperlere ve raportörlere düştüğünü söyledi. Bayram, kapasite raporlarının TOBB’dan eğitim almış eksperler ve raportörler tarafından hazırlanması gerektiğine dikkat çekerek, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde bu eğitimlerin gerçekleştirileceğini söyledi.

Uygulamalar hakkında bilgi verildi

Daha sonra, TOBB kapasite raporu eksperleri tarafından uygulamalar hakkında  ve çeşitli kullanım detayları hakkında bilgiler verildi. Toplantı, Odaların sorumlulukları, uygulamadaki sorunlar ve çözümlerinin anlatıldığı eğitim katılımcıların sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.