'RAMAZAN’IN MANEVİYATINI BİZLER DEVAM ETTİRELİM'

'RAMAZAN’IN MANEVİYATINI BİZLER DEVAM ETTİRELİM'
Vezirköprü Belediye Başkanı Edis, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Başkan Edis," Ramazan'ın ortaya çıkardığı yardımlaşma ve dayanışma duygularını bizler devam ettirelim "dedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, mesajında, “Kendine has manevi atmosferi içerisinde yaşayarak tamamlamış olduğumuz bir Ramazan ayını daha huzur içerisinde geride bırakarak, heyecan ve özlemle beklediğimiz bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan ayı boyunca oruç ile derin bir manevi iklimi, huzur iklimini, kardeşlik iklimini yaşayarak Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın millet olarak mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, dini ve milli duyguların perçinleştiği, dargınlıkların ve kırgınlıkların son bulduğu, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en üst seviyelere çıktığı, milletleri var eden milli birlik ve beraberlik şuurunun güçlendiği önemli günlerdir. Mübarek Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek incittiğimiz, üzdüğümüz, kırdığımız kalpleri yeniden onarmalıyız” dedi

‘İLÇEMİDE YARDIMA MUHTAÇ OLANLARIN ELİNDEN TUTTUK’
Paylaşma ve dayanışmanın bir görev olduğunu hatırlatan Başkan Edis,”Büyüklerimizi ziyaret ederek onların gönlünü, hayır dualarını almalıyız. Bu mübarek zamanlarda, yoksula ve zor durumda olana yardım etme; dargınları, küskünleri barıştırma, yaşlı, hasta, eş ve dostumuzu ziyaret etme görevimizi büyük bir manevi hazla gerçekleştiririz. Biz de içinde yaşadığımız eşsiz güzellikteki Vezirköprü ilçemizin vatandaşları olarak büyük bir ailenin fertleriyiz. Bu büyük ailenin parçası olmanın verdiği aidiyet duygusuyla, Vezirköprü Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca hemşerilerimizle birlikte bu mübarek ayın doyumsuz atmosferini birlikte soluduk. Mahallelerimizde, sokaklarımızda, ilçemide yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk, ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık. Ramazan ayında  ayrı mahallede düzenlediğimiz meydan iftarlarında kardeşlik ve birliktelik havası oluştu. İftar programlarına yoğun bir katılım göstererek paylaşma, kardeşlik ve dayanışma atmosferinin oluşmasına katkı sunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunarım “diye konuştu.

‘RAMAZAN BOYUNCA ELLERİMİZİ AÇTIK ALLAH’IMIZA DUA ETTİK’
Hemşerilerimizle birlikte  aynı sofra etrafından bir araya gelerek oruçlarını açtıklarını belirten Başkan Edis,”Ramazan ayı boyunca her gün farklı camide teravih namazından sonra vatandaşlara şerbet ettk. İlçe sınırlarımızla bulunan mahallelerde maddi durumu yerinde olmayan, ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ederek, imkanlarımız doğrultusunda isteklerine cevap vermeye çalıştık. Vatandaşlarımızla birlikte ellerimizi açıp Cenabı Allah’a huzurumuzun, kardeşliğimizin ve dirliğimizin daim olması için dualar ettik. Birlik, beraberlik, dostluk, paylaşım ve sosyal barışı benimsemiş yönetim anlayışımızdaki bu tavrımız her zaman bu yönde olmaya devam edecektir. Birlik ve beraberliğimizi, dostluğu, kardeşlik ve paylaşmayı en sıcak şekilde hissettiğimiz, yardımlaşma ve paylaşma duygusunu toplumca yaşadığımız sevgi dolu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, hemşerilerimin, mübarek Ramazan Bayramı’nı kutluyorum Ayrıca Bayramın birinci günü  hizmet binamızda saat 13.00 ile 14.00 asında halkımız ile bayramlaşacağız ” şeklinde konuştu.
Köksal Öner
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.