RAMAZANI TÜM RUHUMUZLA YAŞIYORUZ

RAMAZANI TÜM RUHUMUZLA YAŞIYORUZ

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis 11 ayın sultanı ve Müslüman alemi tarafından büyük bir özlem ile beklenen Ramazan ayının tüm bereketiyle geldiğini belirterek, “Mübarek Ramazan ayı paylaşımı ve dayanışması daha fazla olan müstesna bir zamandır” dedi.

Vezirköprü Belediyesi olarak, bu kutsal ayda 8 yıldır coşku ile devam eden Ramazan Şenlikleri’nin kentin sosyal yaşamına canlılık getirdiğini bildiren İbrahim Sadık Edis bu sene daha büyük bir coşku ve maneviyat içinde daha farklı hazırlıklarda bulunduklarına dikkat çekti. Başkan Edis “Biz Adımız Gaziantep, Soyadımız Türkiye sloganıyla “nerede o eski Ramazanlar demiyoruz Vezirköprü'de Ramazan’ın manevi boyutunu tüm ruhumuzla yaşıyoruz” dedi.

BİR KÖPRÜ KURULDUĞU DEĞERLİ RAMAZAN BİR AYDIR
Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, insanların hem ibadetlerini daha yoğun bir şekilde yerine getirdiği, hem de aç ve yoksulların halini iyi anlayarak daha çok yardım elinin bu ayda uzandığını söyledi. Ramazan ayının insanlar arasında toplumsal dengenin sağlandığı bir zaman dilimi olduğunu vurgulayan Başkan Edis, “Zengin ile fakir arasında bir köprü kurulduğu değerli bir aydır Ramazan ayı. Karşılıklı hoşgörünün, güvenin, dayanışmanın ve yardımlaşmanın olduğu yerde huzur vardır, barış vardır. Ramazan ayının insanlar arasında birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yeniden güçlenir ve kuvvetlenir” diye konuştu.

BÜTÜN BİR YILA YAYILARAK DEVAM ETMESİNİ DİLİYORUM 
Ramazan ayı, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade eden Başkan Edis,"Bu ayda tüm Müslümanların en yakınından başlayarak komşu ve akrabalarını gözetmeleri, yoksul ve garibanlara yardımcı olmaları, onlarla sofralarını paylaşmaları büyük önem taşımaktadır. Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşılmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz. Toplum olarak yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği mübarek Ramazan ayında, İslam coğrafyasında yaşanan acıların ve zulümlerin son bulmasını, oluşan manevi atmosferin, bütün bir yıla yayılarak devam etmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Yavuzeli’li hemşehrilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam aleminin Ramazan-ı Şerifi’ni kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim “dedi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.